Ramböll söker dig som är Luftledningsprojektör

Ramböll söker dig som är Luftledningsprojektör

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med Rambölls intressanta projekt och kreativa lösningar eftersträvar de att utveckla branschen. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av deras grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapas nytta för människan, natur och samhälle.

Nu har du möjligheten att använda din expertkunskap inom luftledningar i stam- och regionnät för att göra skillnad och påverka samhällets utveckling i en positiv riktning.

Ansök redan idag, intervjuer sker löpande!

Dina arbetsuppgifter

Som Luftledningsprojektör kommer du att vara en del av Elkraftsenheten som består av ett team på ca. sex energikonsulter som jobbar med projektering av luftledningar. Du arbetar med tekniska frågeställningar i förstudier, tillståndsprocesser och genomförande. Du samarbetar med övriga affärsområden inom Ramboll - både nationellt och internationellt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Leda och delta i anbudsarbete
 • Vara Rambolls uppdrags- eller projekteringsledare
 • Projektera luftledningar
 • Leda och delta i förstudier och genomförande av projekt
 • Utföra mekaniska beräkningar och dimensioneringar av kraftledningsstolpar
 • Ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag och delta i upphandlingar
 • Kunskapsutbyte med våra andra enheter samt andra teknikområden inom Ramboll i Sverige, men även internationellt
Din profil

När du blir en del av Ramboll kommer du få stöttning i din personliga och professionella utveckling.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
 • Utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå eller ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från projektering av luftledningar och/eller kraftkablar på spänningsnivån 40 kV och uppåt
 • Tidigare erfarenhet av konstruktionsarbete i CAD-system
 • Vidare är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift samt B-körkort en förutsättning för rollen
Meriterande erfarenheter:
 • Hållfasthet- och stålberäkningar
 • Att vara BAS-P och BAS-U
 • Att arbeta med AMA och EBR
 • Stolpplacering för stam- och regionnät
 • Programmeringskunskaper
 • Praktisk erfarenhet från bygg- och anläggningsprojekt
Genom att kombinera teknik och design knyter du ihop trådarna i projekten och bidrar konkret till affären. Du är flexibel och har lätt att ta in nya perspektiv och externa insikter. För att du ska prestera på topp och behålla ditt engagemang krävs ett förtroendeingivande och tillitsfullt ledarskap där du får erkännande för dina prestationer.

Övrigt:

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placering: Stockholm

Du kommer initialt att vara uthyrd som konsult via oss på Onepartnergroup AB med möjlighet till anställning hos Ramböll efter uthyrningsperioden förutsatt att alla parter är nöjda.

Vi kommer att gå igenom ansökningar under vecka 34 och 35 på grund av semestertider.

Om kunden

Rambölls Energi-division

Ramboll är ledande inom övergången till grön energi. Vi har en helhetssyn på energi som säkerställer hållbara lösningar. Våra 1800 experter i 14 länder arbetar med alla delar av värdekedjan från produktion till distribution. Vi planerar, utformar och implementerar energilösningar runt om i världen.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 aug 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se