Statistiker rekryteras till RKA

Statistiker rekryteras till RKA

Har du analytiskt sinne och tycker om att arbeta med siffror och data samt söker efter en självständig roll där du har möjlighet att utvecklas? Har du intresse för samhällsfrågor? Då kan rollen som statistiker på RKA vara rätt för dig.

Vi söker dig som vill utvecklas i en roll inom statistik på nationell nivå. I kommun- och landstingsdatabasen Kolada publiceras årligen ca 5 000 nyckeltal. En stor del av statistiken levereras från olika myndigheter och organisationer och granskas och publiceras i Kolada av oss på RKA. Vi söker dig som vill bidra till samhällsnyttan genom att tillgodose Sveriges alla kommuner och landsting med relevant data för jämförelser. Du kommer tillsammans med kansliets nuvarande statistiker ansvara för att ta fram, granska och publicera data i Kolada löpande.

Koladas nyckeltalsuppsättning är under ständig utveckling. Önskemål om nya nyckeltal kräver ofta ett omfattande utredningsarbete för att klargöra avgränsningar och begrepp, vilket också kommer att ingå i arbetsuppgifterna.

RKA är en mindre ideell organisation med mångsyssleri som ett kännetecken. Kansliet utgörs av sex personer varav tre är statistiker. Uppgifter som att exempelvis marknadsföra databasen, hålla i utbildningar, förbereda utskick, svara på frågor från användarna och delta i olika utvecklingsprojekt kommer att bli aktuella vid sidan om statistik- och utredningsarbetet.

Uppdragsgivare:
Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA)

Ort:
Stockholm

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start under hösten.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant examen från universitet/högskola med betoning på statistik. Du har ett genuint intresse för samhällsfrågor och har lätt att kommunicera och samarbeta med andra. Du är noggrann och tycker om att hantera stora mängder siffror, gärna i Excel. Erfarenhet av att arbeta med statistik och kännedom om det nationella statistiksystemet är meriterande.

Ansökan

Är du intresserad av att bli vår nya kollega, är du välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag då intervjuer sker löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance och ansökan sker via www.dfindfinance.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Skotte på malin.skotte@dfindfinance.se alternativt 0733-434154.

Om RKA

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) ansvarar för jämförelseverktyget Kommun- och landstingsdatabasen (www.kolada.se). I Kolada publicerar vi en stor mängd nyckeltal för landets kommuner och landsting. Syftet är att underlätta jämförelser av resursförbrukning och kvalitet inom olika verksamhetsområden. Merparten av dataunderlaget hämtas från olika myndigheter, men vi utvecklar också nya nyckeltal i samarbete med andra. RKA är en ideell förening med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och svenska staten som medlemmar. Läs mer om föreningen på www.rka.nu.
Mer info
Kontaktperson Malin Skotte
Telefon 0733434154
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 24 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på ekonomi, finans och lön. Vi jobbar för att andra ska lyckas med målsättningen att våra kandidater och konsulter hittar det perfekta uppdraget och att våra kunder hittar just den kompetens de behöver.