Fastighetsdirektör till RISE, Göteborg / Stockholm

Fastighetsdirektör till RISE, Göteborg / Stockholm

Om rollen
RISE befinner sig i en intensiv period av utveckling. Vår omvärld är i rörelse och vi bedriver en verksamhetsutveckling som ofta visar på behov av nya eller förändrade lokaler.

Lokaler är en strategisk resurs för RISE med stor spridning på många orter, och diversifierade verksamheter (laboratorieverksamhet, test & demo, kontor) som ställer olika krav på lokalerna. För att säkerställa tillgång till rätt lokaler behövs en tydlig struktur för lokalförsörjning utifrån en central styrning.

Verksamheten finns på över 35 orter över hela landet. Totalt handlar det om en total area på 210 000 m2, över 130 hyreskontrakt samt 5 ägda fastigheter. Idag finns en fastighets- och serviceavdelning med ca 40 medarbetare som i huvudsak förvaltar den ägda anläggningen i Borås.

RISE ser behov av att skapa en ny, centralt placerad organisation för lokalförsörjning, fastighets- och servicefrågor. Därför söker vi nu en chef som kommer att ansvara för processer och stötta verksamheten i alla frågor som rör lokalförsörjning. Fastighetsdirektören rapporterar till VD, arbetar i nära samarbete med RISE ledning och är årligen föredragande i RISE styrelse.

Ansvarsområden:
Fastighetsdirektören har ansvar för RISE lokalförsörjning och fastigheter.

I detta ingår ett övergripande arbetsmiljö-, budget-, personal- och verksamhetsansvar för fastighetsavdelningen samt ansvar för rekrytering och kompetensutveckling av personal, etablering av interna arbetsprocesser samt framtagande av styrdokument. I detta ingår att leda, samordna, och utveckla stödverksamheten och att skapa djup och verksamhetsnära förståelse för forskningens förutsättningar och utvecklingsbehov.

I uppdraget som fastighetsdirektör ingår strategiskt planeringsarbete samt att förvalta och utveckla samarbeten med externa parter såsom kunder, samarbetspartners, kommuner, fastighetsägare och andra inom sektorn.

Fastighetsdirektören ska också:
  • Utveckla RISE lokalförsörjning, fastighetsförvaltning och service samt implementera arbetssätt som möter verksamhetens behov och RISE övergripande mål
  • Identifiera behov för att möta organisationens tillväxt och nya verksamhetsområden
  • Agera hyresgästens beställare i lokalprojekt och ansvara för byggprojekt i egen regi
  • Ansvara för hyresavtal och förhandlingar för att utveckla kostnadseffektiva lösningar
  • Ansvara för inköp och upphandlingar och koncernövergripande avtal inom fastighetsområdet inklusive uppföljning.
  • Ha budgetansvar för fastighetsavdelningen, för förvaltning av det egna beståndet och dess anläggningstillgångar
Placeringsort: Göteborg eller Stockholm

Vem är du?
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst tio års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom fastighetsområdet och med kunskap om lokalförsörjningsprocessens alla delar. Du har erfarenhet av ansvar för fastighetsbestånd med ett stort antal inhyrda lokaler på flera orter och att leda medarbetare. Du är trygg att ta ett helhetsansvar för stora frågor och har god förmåga att organisera, skapa struktur och samarbeta i en mångfacetterad verksamhet med många intressenter.

Erfarenhet av att ansvara större fastighets- och lokalförändringsprojekt är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet från statlig eller annan offentlig organisation. För att lyckas i rollen krävs gedigen kunskap om byggprocessens olika delar från idé till färdig lokal, vi tror att lyhördhet och god samarbetsförmåga är något som du behöver samtidigt som du har förmåga att driva mot mål och resultat på ett effektivt sätt.

Som person är du strategisk och analytisk och trivs med ett självständigt ansvar som innebär utveckling och förändring. Du är kommunikativ och har lätt att få människor med dig. Du skapar trygghet hos dem du möter och inger förtroende genom både din kompetens och ditt sätt att leda, möta människor och driva frågor.

Eftersom RISE är en organisation i utveckling behöver du kunna navigera i en miljö där inte alla strukturer finns på plats och du motiveras också av att bidra med arbetssätt och processer. Du får energi av rollen som chef och ledare, vill se andra utvecklas och arbetar enligt RISE värderingar; Tillit, Samarbete, Nyfikenhet och Värdeskapande.

Välkommen med din ansökan!
RISE är en plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Låter detta intressant och du vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta Maquires konsulter; Maria Hörnestam 076-3387646 eller Christina Fredriksson 0702-715140. Genom att ansöka samtycker du även till att Maquire tar del av din ansökan. Sista ansökningsdag är 11 dec 2022.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3000 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 130-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se