Finance Manager till QBE Insurance

Finance Manager till QBE Insurance

Har du din grund inom redovisningen och ett stort intresse för analys? Är du en affärsdriven person som trivs i en nyckelroll där du kvalitetssäkrar och får agera rådgivande? QBE befinner sig på en expansiv utvecklingsresa och kommer växa kraftig de kommande åren. Om du är driven, nyfiken och har ett stort intresse för ekonomi och affär - sök då rollen som Finance Manager på QBE!

QBE är ett internationellt försäkrings- och återförsäkringsbolag med verksamhet i över 31 länder världen över och är en av de 20 främsta aktörerna i världen inom sin bransch. Kontoret i Sverige ansvara för den nordiska marknaden och erbjuder en varm och inbjudande gemenskap i moderna lokaler mitt i centrala Stockholm.

Om rollen
Som Finance Manager på QBE har du en bred roll där du ytterst ansvarar för och kvalitetssäkrar redovisningen samt agerar sammanhållande för ekonomin inom den nordiska verksamheten. Vidare agera du rådgivande vad gäller affärsfrågor och förväntas vara en speaking partner till Managing Director för Norden. Du ansvarar för att aktuella regelverk efterlevs och tillhandhåller finansiell information gentemot ledningen. Du tar fram väl underbyggda analyser i syfte att stötta verksamheten och driva affären framåt. På QBE agerar du i en internationell miljö och du kommer att knyta många kontakter och bygga nätverk.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi tror att du har flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning, med fördel som Financial Controller. Du har rört dig i en internationell miljö samt har en akademisk examen inom ekonomi. Vi ser gärna att du har en bakgrund från revision där du reviderat bolag inom försäkringsbranschen. Vidare är du en vass analytiker och har erfarenhet av att ta fram underlag och analyser gentemot ledning och styrelse. Du är en avancerad Excel-användare och det är starkt meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen.

På ett personligt plan är du en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt. Du har ett vaket sätt och överblickar snabbt vad som behöver göras för att driva frågor och projekt vidare. På QBE råder en varm och familjär stämning med högt i tak och för att trivas bör du ha du en ödmjuk och öppen inställning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar QBE med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om QBE Insurance
QBE Insurance Group is one of the world's top 20 general insurance and reinsurance companies, with operations in all the key insurance markets. QBE is listed on the Australian Securities Exchange and is headquartered in Sydney. We employ more than 12,000 people in 31 countries.

At a global level, QBE Insurance Group is responsible for providing protection to a diverse range of assets and activities, from airports and air-fleets in the US and UK, to construction activities in Hong Kong to bustling container ports in Malaysia. We also provide 24/7 worldwide medical and emergency assistance to our travel insurance customers.

QBE Europe SA/NV, which accounts for over 27% of QBE Group turnover, is a leading specialist in London market and European commercial lines business. We are a socially responsible company and give our customers the ability to invest a portion of their premiums in environmentally and socially beneficial projects.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 7 dec 2019 (15 dagar kvar)