Om företaget

Vi erbjuder dig en chefsroll i Sveriges mest attraktiva förskoleföretag med möjlighet att utvecklas och utmanas i en stor koncern. Du leder ett område med flera förskolor och har ett eget team med möjlighet att organisera och delegera arbetet för att nå de givna målen på det sätt som bäst passar den egna organisationen. Du har ett nätverk av kollegor, stöd från staber, förmåner, kollektivavtal och individuell lönesättning. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Läs mer här: Pysslingen Förskolor

Dina arbetsuppgifter

Rekrytering av erfaren rektor.

Uppdraget innebär att leda och utveckla verksamheten i ett förskoleområde med totalt sex förskolor. Fem av förskolorna ligger på Kungsholmen och en ligger i Norrtälje där du leder ett ledningsteam som består av en biträdande rektor, en kvalitetsledare och en intendent. I rollen ingår utbildnings-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Förskoleområdet har en profil med fokus på naturvetenskap och uteundervisning där du som rektor behöver fortsätta att driva profilarbetet och vidareutveckla förskolornas progressiva lärmiljöer i enlighet med de mål och regelverk som styr förskolan. Stort fokus ligger på arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet och att utveckla det kollegiala lärandet vidare, med reflektion och analys som utgångspunkt.

Som rektor utvecklar du attraktiva förskolor med nöjda barn, medarbetare och vårdnadshavare med ansvar för ekonomiskt resultat och hög kvalité. Med stöd av det övriga teamet i området är det rektor som ansvarar för fina lärmiljöer för barnen och en god arbetsmiljö för medarbetare, där barnens lärprocesser är en viktig utgångspunkt för att utveckla verksamheten vidare.

Du rapporterar direkt till Skolchef.

Din profil

Du som söker denna tjänst har genomfört den statliga rektorsutbildningen alt påbörjat den i kombination med förskollärar- eller lärarlegitimation. Din chefserfarenhet inom förskola är lång och du har djup kunskap och insikt om relevanta lagar, styrdokument, regler, metoder och rutiner. Du är trygg i budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
Vi söker dig med god förmåga att leda genom andra, formativt och pedagogiskt, samt är tillgänglig och närvarande i ditt ledarskap. Med ditt professionella förhållningssätt klarar du att balansera kraven från koncern, vårdnadshavare och omvärld.
Det är viktigt att du har en stark analytisk och strategisk förmåga där du lätt ser långsiktiga perspektiv och visar ett starkt intresse för vad som händer i forskning och omvärlden.
Du har, precis som dina kollegor i teamet, ett nytänkande ledarskap som gynnar verksamhetens bästa. Du har också en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift och god datorvana.
Tjänsten inleds med provanställning på 6 månader.

Ansökan

Som Rektor inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar erbjudandet, "en trygg och stimulerande värld full av möjligheter," mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare. Är det dig vi söker?

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig chefsrekryterare Fred Hussein via mail/telefon/sms: 073-351 27 27.

Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.

Andra chefstjänster inom förskola/skola hittar du här: www.facebook.com/groups/rektorer
Mer info
Kontaktperson Fred Hussein
Telefon 073 351 27 27
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork skolledare rekryterar & bemannar rektorer över hela Sverige. Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner. Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpeople.se/skolbemanningochrekrytering