Barnskötare som vill vara med och starta ny förskola

Barnskötare som vill vara med och starta ny förskola

Vi erbjuder dig

Härmed erbjuds du en unik möjlighet att få vara med och starta upp en helt ny förskola i nybyggda lokaler i natursköna Norra Djurgårdstaden vid innerstadens kant. Tillsammans med blivande kollegor och oss i ledningsteamet kommer du att få vara delaktig i planeringen och uppbyggnaden av förskolan som planeras att öppna i början av januari 2019.

Vi i ledningsteamet har en vision om att skapa ett arbetslag som förstår vikten av trivsel och glädjen på arbetsplatsen. Som tillsammans med dig vill vara med att göra skillnad och utveckla framtidens förskola.

En förskola med en tydlig inriktning mot hållbarhet med betoning på hälsa. Där vi ser hållbarhet ur flera olika perspektiv. Både ur ett samhällsperspektiv och omvärlden i stort där klimat, digitalisering, livsstil, omtanke och påverkan av natur och miljö, psykisk hälsa, fysisk hälsa, jämställdhet osv skapar en helhet. Vi vill helt enkelt vara med och skapa den hållbara generationen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid samarbete och kollegialt lärande. Våra mötesforum kommer till största delen handla om utvecklingsarbete, om att bidra till pedagogisk medvetenhet och utveckling. Vår utvecklingschef kommer finnas tillgänglig för att tillsammans med dig och dina kollegor driva pedagogiska frågor.

Hos oss kommer du att ha en individuell utvecklingsplan och erbjudas kompetensutveckling. Är du nyexaminerad erbjuds du dessutom en mentor för att lättare komma in i din arbetsroll. Du erbjuds fria måltider, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

Som anställd inom Pysslingen förskolor har du unika möjligheter att både få den kompetensutveckling du önskar men också vidare karriärmöjligheter. Här har vi möjligheter till både utbildningar och andra tjänster så som försteförskollärartjänster och trainee utbildningar om man i ett senare skede skulle vara intresserad av en sådan utmaning. Pysslingen förskolor är en del av Academedia som är ett företag i ständig utveckling och tillväxt.

Om tjänsten

Förskolan Djurgårdsvyn är en förskola under uppbyggnad. Vi kommer att rekrytera ett helt nytt arbetslag med både förskollärare och barnskötare som tillsammans ska få skapa och sätta grunden för förskolan. Det innebär att vi välkomnar innovation och därför söker vi dig som känner stor lust och glädje i att driva och delta i förskolans utvecklingsarbete i tätt samarbete med kollegor och ledningen av förskolan. Vi söker dig som känner glädje i att leda ditt arbetslag utifrån styrdokumentens mål.

Vi söker dig, utbildad och engagerad förskollärare eller barnskötare som dagligen vill göra spännande och lekfulla upptäcktsresor tillsammans med barn och kollegor i hållbarhetens och hälsans tecken. Du ska vara en medforskande pedagog med barnfokus, som kan utmana barnen i vardagen genom lek och fantasi. Du är en förskollärare eller barnskötare som ska ta tillvara alla barns kompetenser och använda olika tillvägagångssätt för att nå de mål styrdokumenten anger.

Om verksamheten

Vi lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor samt mötet och förhållningssättet gentemot barnen, kollegorna och våra kunder. Hos oss är det viktigt med samspel.

Förskolan Djurgårdsvyn är belägen i natursköna Norra Djurgårdsstaden med grönområden, skog och äng på den ena sidan och storstadens utbud på den andra. En urban oas för oss som uppskattar båda världarna. Förskolan är just nu under uppbyggnad och kommer att färdigställas under året för att kunna öppna upp i januari 2019 då med öppna och ljusa lokaler. Det kommer att finnas en gård i anslutning till förskolan som kommer att erbjuda en god lärmiljö. Dessutom kommer vi ha en egen takterass uppe på husets egna tak. Förskolan kommer att ha plats för totalt 65 barn.

Besök oss gärna på

www.pysslingen.se/djurgardsvyn/

Din bakgrund

Vi söker dig, utbildad förskollärare eller barnskötare som har förmågan att samarbeta samt är flexibel och lyhörd. Du ska vara utvecklingsinriktad och kunna driva ett systematiskt kvalitetsarbete vad gäller planering, dokumentation, reflektion och uppföljning. Framförallt ska du vara en förebild i ditt pedagogiska förhållningssätt. Hos oss finns det möjligheter. Om du har viljan, vill vi ge dig förutsättningar att utvecklas.

Då förskolan kommer ha en tydlig inriktning vad det gäller hållbarhet där hälsa är en röd tråd ser vi det meriterande om du har en utbildning eller ett stort intresse för hälsa, idrott eller något annat som passar in i profilen.

Övrig information

Denna tjänst är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträdesdag sker i överenskommelse med medarbetaren. Förskolan öppnas i början av januari 2019. Vi kommer att påbörja urvalsprocessen relativt omgående så skicka gärna in din ansökan redan idag. Om vi anser er passande för tjänsten kommer ni bli kallade på intervju men även bli inbjuden till en rekryteringskväll den 16 oktober där ni kommer att få träffa alla oss i ledningsteamet, få mer information om förskolan samt tjänsten. Mer information om rekryteringskvällen får ni av Liselott Helin

Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag som är den 14 oktober. Har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta Biträdande förskolechef Liselott Helin på 0702556387 eller liselott.helin@pysslingen.se.

Beställ gärna redan idag utdrag ur belastningsregistret då det vanligtvis tar två veckor att få det hemskickat.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi har kommit vidare i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Pysslingen Förskolor är den del av AcadeMedia-koncernen. Med över 12 000 medarbetare är AcadeMedia en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.pysslingen.se eller www.acad
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 okt (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom Pysslingen Förskolor vet vi hur vi får barn att blomstra, trivas och utvecklas. Det är våra pedagogers drivkraft - på varenda förskola. Ända sedan starten för 30 år sedan är siktet inställt på att skapa en förskola som är stimulerande och inspirerande där grunden är barnets naturliga upptäckarglädje, vetgirighet och nyfikenhet. Vi erbjuder en mångfald av olika pedagogiska inriktningar och metoder så att varje barn får rätt stimulans varje dag. Gemensamt för alla våra förskolor, oavsett geografi och pedagogisk inriktning är att vi möter och behandlar alla barn med respekt och ett genuint engagemang. Mötet med barnet är A och O för oss - och det märks. Vi har idag över hundra förskolor i Stockholm, Mälardalen och Skåne.