Business Controller till Protan Entreprenad AB

Business Controller till Protan Entreprenad AB

Protan - koncernen är i en mycket positiv utveckling och har även stora ambitioner för vår svenska verksamhet som är i en spännande tillväxtfas. Vi söker därför en Business Controller till Protan Entreprenad som skall vara en stark bidragsgivare för utveckling av affärsområdet.

Här är dina nya utmaningar

Som Business Controller i Protan Entreprenad kommer du att vara vår främsta resurs och ledare för ekonomiområdet för verksamheten i Sverige. I dag omfattar verksamheten 4 företag (AB) med sammanlagt ca 65 medarbetare, varav 3 företag och ca 60 medarbetare tillhör takentreprenad-verksamheten. Dina uppgifter kommer att omfatta controlling med huvudvikt på projektuppföljning och projektutvärderingar, kreditbedömningar, likviditetsuppföljning, företags- och ledningsrapportering, finansiellt och administrativt stöd till avdelnings- och projektledare samt hantering av företagens externa kontakter.

Du kommer också att engageras i interna projekt samt vissa HR- och IT-relaterade uppgifter. I samarbete med vår administrativa stödfunktion i Sverige och ekonomifunktionen vid huvudkontoret i Norge, kommer du att vara övergripande ansvarig för företagens redovisning, löneförvaltning, budgetering och rapportering. Du kommer att ingå i ett internationellt team med stor erfarenhet, och rapportera till VD Protan Entreprenad. Ditt engagemang och din kompetens kommer att ha stor betydelse för företagets resultat.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom Ekonomi och har solid erfarenhet som controller eller ekonomichef i ett mellanstort eller stort företag. Det är också starkt meriterande om du har erfarenhet i från entreprenadverksamhet eller motsvarande verksamhet med stort fokus på projektuppföljning/projektcontrolling. Du har god erfarenhet av att bearbeta information från olika affärssystem och använder Officepaketet, speciellt så har du Excel i fingerspetsarna.

Du har en mycket god förståelse för ekonomifrågor, ett controller "mindset" och ett starkt verksamhets- och affärsintresse. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som analytisk förmåga, ansvarstagande, engagemang, initiativtagande, integritet och ett strukturerat arbetssätt. Du trivs med högt arbetstempo i en öppen och informell arbetsmiljö som präglas av engagemang och humor i vardagen. Du har kommunikativ förmåga i arbetssättet, både muntligt och skriftligt. Du jobbar bra i grupp och samarbetar även bra med affärspartners på alla nivåer. Det är viktig att du också identifierar dig med våra grundvärden

Vi erbjuder dig
En väldigt spännande resa i en branchledande och innovativ verksamhet med stora växtambitioner.
Vi sätter hälsa, miljö och säkerhet högt på agendan och du kommer att få utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.

Blev du intresserad?
Vid frågor kan VD Lars Bäckström kontaktas på 072 555 02 85 eller lars.backstrom@protan.se

Skicka din ansökand och ditt CV till morten.overland@protan.no
Vi kommer löpande att bjuda in kandidater till intervju och tar bort annonsen när vi har hittat rätt kandidat.
Mer info
Kontaktperson Lars Bäckström
Telefon 072 555 02 85
Email Mejla Lars Bäckström
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.protan.se/takentreprenorer/om-protan-entreprenad-ab/
Sista ansökningsdag 17 juli (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Protan Entreprenad AB är en del av Protan-koncernen och därmed en del av Nordens största totalleverantör av produkter och tjänster inom tak och membran.
Koncernen har 750 anställda och en samlad omsättning på mer en 1,5 MRD NOK. Protan Entreprenad är med våra fyra avdelningar, verksam i stora delar av Sverige. Vi är totalleverantör av tätning för exponerade tak, singeltäckta och sedumtäckta tak, terrasser samt levererar säkra lösningar för radontätning.

Våra grundvärden är engagemang, samarbete, kvalitet och ansvar.