Business Controller med divisionsansvar

Business Controller med divisionsansvar

Din utmaning

Rollen innefattar såväl strategiskt som operationellt ansvar med att driva och analysera divisionens resultat, lönsamhet, budget, prognoser och finansiella ställningar samt proaktivt driva förändringsprojekt med avsikt att utveckla verksamheten vidare mot fortsatt höga tillväxtmål. Detta, i kombination med att Projektengagemang ständigt växer, ställer krav på dig att bidra till utvecklingen av ekonomifunktionens arbetssätt.

Utöver dessa ansvarsområden kommer du att:
  • Aktivt medverka vid förvärv, DD, integrationsarbete och avtalsfrågor
  • Arbetsleda ekonomipersonal inom divisionen, samarbeta och agera bollplank mot chefer och andra avdelningar
  • Utveckla kalkylmallar, projektutvärderingar och KPI:er samt kontinuerligt följa upp dessa
Din bakgrund

För att lyckas i rollen är det viktigt att du sedan tidigare har erfarenhet av liknande arbete, är en lagspelare, har goda ledaregenskaper samt en stark kommunikativ förmåga. Vi ser också gärna att du uppfyller följande:
  • Utbildad Civilekonom eller motsvarande
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
  • Meriterande med bakgrund som revisor, managementkonsult eller motsvarande
  • Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet Visma Control/PX Control samt koncernrapporteringssystemet Aaro
  • Flytande i svenska och engelska
Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Projektengagemang med Human Capital och hänvisar alla frågor om tjänsten till dem. För att ansöka klickar du på länken. För mer information är du välkommen att ringa Mikael Schmidt eller Max Hedgren på 08-546 99 260.

Om företaget

Projektengagemang är en engagerad arbetsgivare och erbjuder en mängd utvecklingsmöjligheter. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen.
Projektengagemang är en multidisciplinär konsultkoncern inom teknik och arkitektur. Företaget grundades 2006 och idag är vi cirka 1000 medarbetare på ett 30-tal orter i Sverige. Genom våra kunskapsområden Arkitektur, Byggnad, El- & Teleteknik, VVS, Industri och Energi, Infrastruktur och Projektledning och Management erbjuder vi integrerade lösningar som skapar kund- och samhällsnytta. Huvudkontoret är beläget i Liljeholmen (Stockholm) i modern miljö med utsikt över Mälaren. Läs mer på www.pe.se
Mer info
Kontaktperson Mikael Schmidt
Telefon 0704158513
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi söker en utpräglat affärsdriven Business Controller med stor ansvarskänsla till det snabbväxande och förvärvsintensiva bolaget Projektengagemang. I rollen som Business Controller kommer du självständigt bevaka, analysera och följa upp divisionens lönsamhet, driva budget och prognosprocess, utveckla och effektivisera ekonomifunktionen. Du förväntas bidra i strategifrågor och styrning för din divisions affärsområden varför vi söker någon som motiveras av generöst handlingsutrymme och frihet under ansvar.

Projektengagemang har haft en ambitiös tillväxttakt sedan starten 2006 och omsatte 2017 över 1,2 miljard sek. Sedan juni 2018 även noterad på Nasdaq OMX. Du kommer ingå i divisionens ledningsgrupp och rapportera direkt till divisionschefen med streckad linje till koncernens ekonomichef.