Redovisningsansvarig till Profi Fastigheter

Redovisningsansvarig till Profi Fastigheter

Vill du arbeta på ett växande och dynamiskt företag i fastighetsbranschen, där kulturen präglas av hög affärsmässighet och starkt engagemang? Arbetar du kanske som redovisningschef i fastighetsbranschen idag, och känner dig sugen på en mångfacetterad och kvalificerad roll inom redovisning, utan något personalansvar? Då kan rollen som Redovisningsansvarig på Profi, definitivt vara något för dig!

Detta söker vi
Vi söker nu en Redovisningsansvarig till Profi Fastigheters huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer att vara den medarbetaren inom ekonomiteamet som står för den tyngsta kunskapen inom redovisning, koncernredovisning och finansiell rapportering.

Rollen kommer att innebära både ett strategiskt och operativt arbete i en verksamhet som står för föränderlighet och öppenhet. En miljö där alla medarbetare är en del av, och bidrar till, Profi Fastigheters framgång.

Din roll
Tjänsten som Redovisningsansvarig innebär ett övergripande ansvar för att redovisningen och den finansiella rapporteringen håller en hög kvalitet och levereras i tid. Profi Fastigheter förvaltar idag tre fastighetskoncerner med ett 30-tal bolag. Som nämns ovan befinner sig Profi Fastigheter i en tillväxtfas vilket innebär att antalet fastigheter och antalet bolag kommer bli fler de närmsta åren. Du kommer i din roll därför ha möjlighet växa och utvecklas med bolaget. Som Redovisningsansvarig kommer du att rapportera till Profi Fastigheters ekonomichef och du kommer ingå i ett team med ytterligare fem kollegor. Ekonomiavdelningen på Profi Fastigheter är nära integrerad med övrig affärsverksamhet och är en viktig faktor för bolagets fortsatta framgång. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:
 • Leda bokslutsprocessen
 • Upprätta legala kvartals- och årsbokslut enligt gällande regelverk
 • Koncernredovisning (IFRS)
 • Årsredovisningar för bolag och koncern
 • Skatte- och inkomstdeklarationer
 • Ansvara för mer komplicerade redovisningsmässiga frågeställningar såsom förvärvs- och fusionsredovisning, frånträdesbokslut eller inom projektredovisning
 • Arbeta med en del av den löpande redovisningen
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Systemansvarig för Agresso och Ocra
 • Kontaktperson mot outsourcad lönefunktion
 • Hålla dig a’jour med förändringar inom redovisningsområdet
Du kommer att ha en viktig roll som bollplank i redovisningsfrågor för såväl dina kollegor inom ekonomiteamet som med övriga i bolaget. Du är även den naturliga projektledaren för diverse ekonomirelaterade projekt.

Din profil
Du har en relevant utbildningsbakgrund inom redovisning/ekonomi och har därefter arbetat flera år med kvalificerad redovisning samt koncernredovisning, gärna i ett fastighetsbolag. Du är van att hantera löpande frågeställningar avseende inkomstskatt och mervärdesskatt.

Du som person
Profi Fastigheter lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Företaget är litet och varje medarbetare är avgörande för bolagets fortsatta framgång. För att lyckas på Profi är du en person som i grunden motiveras av att göra ett bra jobb. Du har en hög inneboende produktionstakt och tar ett stort ägarskap för ditt ansvarsområde. I rollen som Redovisningsansvarig är det givetvis viktigt att vara strukturerad och leverera hög kvalitet men det är lika viktigt att kunna vara lite flexibel i sin natur och anpassa sig till nya förutsättningar.

Detta erbjuder Profi Fastigheter
Förutom en spännande och bred tjänst får du jobba med flera av branschens främsta inom respektive kompetensområde på ett bolag där det finns stora möjligheter att växa som individ och att växa med företaget. Du kommer verka i en kultur som präglas av starkt engagemang och hög grad av affärsmässighet. Vi är inget traditionellt fastighetsbolag. Vi är passionerat intresserade av fastigheter och kan fastighetsbranschen utan och innan. Vi ligger alltid steget före och vi är alltid beredda att hitta nya lösningar. Vi är aldrig nöjda, vi vill alltid bli bättre. Vår verksamhet präglas av hög affärsetik och transparens. På Profi ställer vi höga krav på alla vi samarbetar med. Vi sätter personlig utveckling och samverkan högt. När vi mobiliserar varje medarbetares unika kompetens och erfarenhet till ett gemensamt agerande är vi som bäst, ett svårslaget lag.

Profi Fastigheter består av ett 30-tal medarbetare, med stor mångfald. Vår personal rekryteras såväl för sin unika specialistkompetens som sin kommersiella förståelse för hela verksamheten, en kombination av djup och bredd. Men viktigast av allt är kanske personligheten och drivkraften; tillsammans skapar vi energi, vi gillar att jobba ihop och vi har kul på jobbet. Du kommer sitta på vårt huvudkontor i ljusa, moderna lokaler på Lästmakargatan mitt i Stockholm City. Välkommen!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Profi Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Om Profi fastigheter
Profi Fastigheter är en aktiv ägare och utvecklare av kommersiella fastigheter i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Profis fastighetsbestånd omfattar idag 500 000 kvm kommersiella lokaler och 300 000 kvm under utveckling i 11 områden. Vår strategi är att investera i delmarknader under stark tillväxt där vi aktivt verkar för en positiv utveckling. Det innebär samarbete och nära dialog med hyresgäster, kommuner, bostadsutvecklare och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen.

Vår affär bygger på innovativt och resurseffektivt ägande där vi gör en hållbar resa för varje fastighet och investering. Som medarbetare på Profi blir du en viktig pusselbit i ett växande bolag som ständigt arbetar med att minska fastigheternas klimatavtryck. Vår verksamhet präglas av hög affärsetik och full transparens.

Genom våra investeringsbolag med value-add strategi har Profi sedan starten 2004 lämnat hög och uthållig avkastning. Vi har gjort över 65 individuella investeringar med en aggregerad investeringsvolym på över 10 miljarder SEK och ägt och utvecklat över 1 miljon kvm lokaler. Vi har tillstånd från Finansinspektionen. Läs mer på: www.profi.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Profi Fastigheter är en aktiv ägare och utvecklare av kommersiella fastigheter i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Profis fastighetsbestånd omfattar idag 500 000 kvm kommersiella lokaler och 300 000 kvm under utveckling i 11 områden. Bolaget är i en tillväxtfas och kommer under de närmsta åren genomföra flertalet förvärv. På denna tillväxtresa kommer du som Redovisningsansvarig vara en nyckelperson på bolaget i allmänhet och ekonomiavdelningen i synnerhet.