Group Accountant till Proact

Group Accountant till Proact

Vill du trivas på jobbet och vara en del av ett härligt och kompetent team som du kan lära av? Vill du utvecklas och ta nästa steg? Då har du här en unik möjlighet att få komma in i en koncernfunktion och jobba med koncernredovisning i en börsnoterad och internationell koncern. Du behöver inte kunna allt sedan tidigare utan på Proact erbjuds du en möjlighet att faktiskt lära dig på plats. Om detta låter intressant, läs vidare!

Detta söker vi
Proact söker nu en Group Accountant som kommer att tillhöra koncernfunktionens Finance-team, som idag består av fem personer. Du kommer att stötta Group Accounting Manager, som du även rapporterar till, samt en Group Controller. Du kommer därutöver att ha mycket kontakt med controllers och ekonomichefer ute i de olika dotterbolagen.

Proact sitter i fräscha lokaler i Kista, intill kommunikationer och butiker. På Proact trivs man och du kommer in i ett bolag med medarbetare som besitter ett stort kunnande och som välkomnar dig som vill delta i deras fortsatta utveckling. Vill du bli en del av ett bolag där din delaktighet och nyfikenhet till utveckling välkomnas så tveka inte att söka denna tjänst.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att ha följande arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen.
  • Delta i upprättandet av årsredovisning och notpaket.
  • Delta i upprättandet av delårs- och kvartalsrapporter.
  • Granska och analysera den finansiella rapporteringen från dotterbolagen.
  • Dialog med controllers och ekonomichefer i de olika dotterbolagen.
  • Vara systemadministratör för de system som används på koncernnivå; konsolideringssystemet Cognos Controller, rapporteringsverktyget Cognos TM1 samt Planning Analytics, där koncernen idag har sina beräkningar av finansiell leasing enligt IFRS 16 samt inom snar framtid kommer utveckla en forecast-lösning. Supportera dotterbolagen kring dessa system.
  • Fungera som bollplank ut mot verksamheten i redovisningsrelaterade frågor.
  • Medverka i budget- och prognosarbetet.
I din roll kommer det även att ingå en del ad hoc uppgifter som kan komma från CFO, ledning eller styrelse. Du förväntas hålla dig à jour med förändringar inom redovisningsprinciper och ha viljan att kontinuerligt arbeta med utveckling och effektivisering av rådande rutiner och processer.

Din profil
Det är meriterande om du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi men vi ser att din erfarenhet inom redovisningsområdet är av störst relevans och vill att du har minst tre års erfarenhet inom redovisning. Du kan ha erfarenhet av koncernredovisning och IFRS men av störst vikt är att du har en trygghet inom redovisningen och du har således självständigt hanterat praktiskt bokslutsarbete. Du kan även ha arbetat som revisor under ett par år och då har du med fördel granskat koncerner. Att du har erfarenhet av en internationell miljö och en god systemvana samt ett systemintresse är något vi lägger vikt vid. Du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift då koncernspråket är engelska.

Du som person
För att trivas och bli framgångsrik i denna roll, ser vi att du är en ansvarfull och noggrann person som har förmågan att hålla en effektivitet i din leverans och samtidigt bibehålla kvaliteten. Du är nyfiken och har en stark vilja att lära dig nya saker och ta dig an nya arbetsuppgifter. Då du kommer att ha ett nära kollegialt samarbete inom teamet så vill vi att du ser positivt på socialt samspel och att du vill vara med och bidra till den goda stämning och framåtanda som finns i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Proact med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Vi har genomfört över 5 000 framgångsrika projekt världen över, har mer än 3 500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 14 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Läs mer om företaget på www.proact.se