Senior Group Financial Controller till Pricer AB

Senior Group Financial Controller till Pricer AB

Har du en bakgrund från revision och en bred kompetens inom redovisning?
Är du ansvarsfull och positiv med högt driv?
Lockas du av en internationell verksamhet?

Då kan du vara den erfarna Senior Group Financial Controller som Invici söker till Pricer!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som Senior Group Financial Controller arbetar du i en bred och spännande roll där du har ett övergripande ansvar för redovisningen inom koncernen. Du ingår i ekonomiavdelningen som består av åtta personer på huvudkontoret. Du rapporterar till, samt fungerar som en högra hand till koncernens ekonomichef (som i sin tur rapporterar till CFO). Du arbetar i en internationell miljö vilket innebär mycket kontakter med koncernens redovisningsansvariga i olika länder. För rätt kandidat finns stort utrymme att påverka rollens utformning och ansvarsområden. Vi söker en erfaren Financial Controller som vill bidra med sina erfarenheter och samtidigt få möjlighet att utveckla sina kunskaper i en spännande bransch i tillväxt.

Ansvarsområden:
  • Ansvara för finansiell analys och uppföljning vid månads- och årsbokslut för koncernens svenska produktions- och moderbolag samt utländska säljbolag. Detta i samarbete med redovisningsansvariga samt Financial- och Business Controllers.
  • Genomföra månadsvis konsolidering, nu bestående av sex bolag samt två utländska filialer.
  • Sammanställa managementrapporter och analyser samt kvalitetssäkra inrapporteringen från dotterbolagen.
  • Delaktighet i kvartals- och årsbokslut.
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt genom att fungera som en kravställare och stötta medarbetare, både i Sverige och utomlands.
  • Vara drivande i projekt som syftar till att förbättra samt utveckla koncernens interna processer och rutiner inom redovisning.
  • Etablera interna kontrollfunktioner och säkerställa bolagsformalia i samtliga bolag inom koncernen.
  • Ansvara för diverse utredningsarbete och projekt (t ex transfer pricing, redovisnings- och rapportinstruktioner, intern-kontroll, rapporteringsstruktur, etablering av dotterbolag osv).
Vem är du?

Vi söker dig som har minst 7-10 års erfarenhet, helst med gedigen bakgrund från revision kombinerat med erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning.
Du har en akademisk examen eller motsvarande. Du har goda systemkunskaper och är en mycket van användare av Excel. För att lyckas i tjänsten behöver du behärska engelska och svenska väl i tal och skrift samt trivas med många kontaktytor.

Som person är du positiv, driven och ansvarstagande. Du är kommunikativ och kan driva frågor och förändringsprojekt på egen hand. Du är mån om att leverera god kvalitet i ditt arbete samt vågar och har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder. Du tar dig an nya frågeställningar med nyfikenhet och beslutsamhet. Du är självständig i din roll och drivs av att diskutera nya utmaningar.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Pricer med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733-84 20 22
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pricer utvecklar och tillverkar världens mest tillförlitliga system för digital butikskommunikation med elektroniska hyllkantsetiketter (ESL). Vi hjälper detaljhandlare över hela världen att lösa ett flertal centrala och tidskrävande utmaningar i butik genom att effektivisera merparten av de kritiska processerna i butiken, såsom prisuppdateringar, plock i butik och inventering. Vi är en katalysator för detaljhandelns digitalisering. Vårt system utgör en stabil plattform för att nå ut med budskap, produktinformation och erbjudanden till konsumenter. Genom att skapa tekniska lösningar och tjänster som är lätta att implementera, tillämpa och använda hjälper vi våra kunder att sudda ut gränserna mellan olika säljkanaler i en allt mer digitaliserad och uppkopplad värld. I 30 år har våra idéer, vår teknik och våra medarbetare förändrat hur detaljhandlare världen över utför sitt arbete och kommunicerar med sina kunder.

På en snabbt växande och ständigt föränderlig detaljhandelsmarknad erbjuder Pricer teknik och lösningar som i grunden förändrar den traditionella detaljhandeln mot ökad e-handel och dynamisk prissättning. Som global ledare och partner på butikernas digitaliseringsresa bidrar Pricers lösningar till effektivare butikshantering. Det innebär att frigöra tid som butiksanställda kan lägga på ökad service och bättre köpupplevelse för kunderna.
Bland Pricers kunder finns stora detaljhandelskedjor runt om i världen. Hittills har Pricer sålt 200 miljoner elektroniska hyllkantsetiketter till 17 000 butiker i mer än 50 länder.
Pricer grundades 1991 i Sverige och bolagets B-aktie är börsnoterad på Nasdaq Stockholm. Per 31 december 2019 hade Pricerkoncernen 135 medarbetare.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.