Senior Business Controller Supply & Refining till Preem AB

Senior Business Controller Supply & Refining till Preem AB

Är du redo för en ny utmaning som Senior Business Controller i en bransch och ett bolag i förändring? Har du erfarenhet av och ett genuint intresse för komplex affärsuppföljning, att bygga upp ny rapportering och att bidra med insiktsfulla analyser som leder till ständiga förbättringar? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag
Vi söker en Senior Business Controller till avdelningen Controlling Varuförsörjning & Raffinering (VFR). VFR ansvarar för inköp av råvaror, förädling och optimering av dessa samt försäljning till externa kunder eller till vårt affärsområde Marknad & Försäljning. Din roll kommer i första hand vara att stödja sektionerna Trading, Physical Management och Planning & Optimizing med finansiell planering och styrning, analyser, måluppföljning samt att vara med och utveckla uppföljningen med hög kvalitet i en komplex men spännande verksamhet. Du planerar självständigt din tid, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna på bästa sätt. Då denna tjänst är en utökning på avdelningen så det kommer finns stor möjlighet att utveckla den samtidigt som du kommer ha en erfaren kollega med en liknande tjänst som kommer finnas som stöd och bollplank.

Du kommer bli del av en avdelning om 7 personer inklusive chef och du rapporterar till Chef Controlling VFR.

Beskrivning av tjänsten

I rollen som senior business controller ingår:
 • Ansvara för uppföljning, finansiella planer, analys och rapportering av hela VFRs affär vars omsättning årligen uppgår till mellan 50-100 miljarder SEK.
 • Vara med och bygga upp en helt ny rapportering för VFR då Preem är inne i slutskedet av en stor system- och processförändring där vi stänger ett 40 tal IT system och ersätter med en handfull nya. I samband med detta ändras stora delar av kodplanen och rapporteringen vilket kommer ge dig en unik chans att bidra till detta i ett av Sveriges största exportbolag.
 • Sitta med i en eller ett par sektionsledningsgrupper och konstruktivt bidra till den utifrån ett controllingperspektiv
 • På ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och utveckla kompetensen samt delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete.
 • Månadsrapportering inklusive diverse bokslutsrelaterade uppgifter samt måluppföljning och avvikelseanalys.
 • Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av styrelseprognoser, affärsplan och strategiplan för VFR.
 • Agera rådgivare i relevanta ekonomiska frågor för kontaktytorna inom VFR. Du kommer likt dina kollegor vara hela Ekonomi och Finans förlängda arm i verksamheten.
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Vem är du?

Har du den här bakgrunden?
 • Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 • Minst 8 års erfarenhet från controlling eller motsvarande. Gärna från en roll som hanterar komplexa flöden såsom processindustri och med ett brinnande intresse att förstå och kunna förklara dessa flöden.
 • Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
 • Gedigen erfarenhet från ERP- och BI system.
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.
Är det här du?
För att lyckas i rollen behöver du vara förändringsorienterad och lyhörd för verksamhetens behov. Du är initiativtagande, proaktiv, analytisk och noggrann. Vidare trivs med att arbeta både enskilt och i grupp.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Anders Zetterlund
Telefon 0768-72 10 28
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 8 feb (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Om Preem:
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har ca 1 500 anställda varav 1 000 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på www.preem.se.