Chef Kategori till Preem

Chef Kategori till Preem

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Drivs du av att utveckla personal? Vill du vara med och fortsatt utveckla Preem mot att ligga i framkant i branschen? Då kan detta vara den rätta möjligheten för dig!

Om tjänsten

Jobba för framtiden redan idag

I rollen kommer du leda avdelningen kategori med personalansvar för fyra kategoriansvariga och en administratör. Avdelningen är ansvarig för att uppnå en effektiv och lönsam produktledningskedja när det kommer till konsumentprodukter på Preems stationer runt om i Sverige. Du kommer även till stor del ansvara för relationen med Preems franchisetagare (partners).

Du kommer ingå i marknadsavdelningens ledningsgrupp och rapportera till Marknadschefen. Tjänsten är placerad på Preems huvudkontor i Stadshagen, Stockholm. Visst resande inom Sverige ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och driva teamet som målstyrt driver och utvecklar Preem att ligga i framkant
  • Ytterst ansvarig för kategoristrategi och i det ansvara för att kategoriplaner tas fram, uppdateras samt följs enligt plan
  • Leda och driva partnersamarbetet
  • Genomföra kategoritaktiker med hjälp av kategoriansvariga inom varje kategori för range, space, pricing och promotion
  • Driva effektiva och lönsamma kampanjer, med syftet att driva försäljning av konsumentvaror och drivmedel
  • Leda kontinuerlig utveckling av kund- och marknadserbjudanden; ansvara för produktkalkyl, intäkter och kostnader
  • Ansvara för att identifiera, prioritera och genomföra utveckling av verksamheten som säkrar marknadsposition och resultatutveckling i enlighet med affärs- och strategiplaner
  • Driva och ansvara för leverantörsförhandlingar för att uppnå ökad försäljning, förbättrad konkurrenskraft samt maximerad kategorivinst
  • Agera kravställare på driftsorganisationen
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet med flera års erfarenhet inom kategoriområdet från FMCG och gärna detaljhandeln. Du har tidigare haft en liknande roll med personalansvar under några år, där budgetansvar ingått. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du har arbetat kundnära med stort kundfokus och fokus på affären. Vi ser det också som viktigt att du har arbetat med förändringsledning samt har goda kunskaper inom områdena miljö, arbetsmiljö och säkerhet.

Du talar och skriver på svenska och engelska och har vana av att arbeta dagligen i Officepaketet samt till rollen tillhörande system och verktyg.

Är det här du?

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självständig och strukturerad i ditt ledarskap samt har förmågan till att få med dig andra. Du är analytisk, affärskunnig samt kreativ med en förmåga att leda och utveckla på ett effektivt sätt. Du har en naturlig fallenhet för att bygga och utveckla relationer samt är en skicklig förhandlare. Slutligen söker vi en prestigelös lagspelare av rang och som alltid ser till teamet och företagets bästa.

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: kategori, konsument, strategi, chef, teamledare, marknad
Mer info
Kontaktperson Sissel Pettersen
Telefon 08-120 50 426
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 12 nov 2019 (85 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här