Strategisk inköpare till Praktikertjänst

Strategisk inköpare till Praktikertjänst

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare cirka 9 260. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Praktikertjänst söker nu en duktig strategisk inköpare för en tillsvidareanställning som inköpare inom tandvård med placering i centrala Stockholm.

Om rollen

I rollen som strategisk inköpare ansvarar du för en eller flera inköpskategorier inom området tandvård. Rollen innebär att du ska etablera och driva sourcing-strategier och planer tillsammans med berörda sakägare och självständigt genomföra större upphandlingar och leverantörsutveckling. Du ansvarar även för viss införsäljning och utveckling av processer och rutiner inom det egna kategoriansvaret.

Du rapporterar till inköpschefen på Praktikertjänst.

Arbetsuppgifter:
  • Etablera kategori-strategier och planer
  • Upprätta och granska avtal
  • Förhandla och etablera rätt affärsupplägg med leverantörer
  • Leverantörsutveckling/-utvärdering/-uppföljning i gemensamma utvecklingsprojekt med leverantörer
  • Omvärldsbevakning
  • Kontraktshantering
  • Utveckla och strukturera den befintliga leverantörsbasen
  • Aktivt arbeta med förändringsledning och marknadsföring inom ansvarsområdet
  • Söka nya leverantörer som kan erbjuda innovativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar
Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med erfarenhet av kvalificerat strategiskt inköpsarbete, gärna inom tandvård eller hälsa och sjukvård. För att bli aktuell för tjänsten krävs att du har en akademisk utbildning, inom ekonomi, inköp, teknik eller motsvarande. Därtill är du van att jobba självständigt med upphandlingar och förhandlingar och har en välutvecklad inköpsmetodik. Du är en kompetent IT-användare med god förståelse för affärssystem. Flytande svenska och engelska är ett krav.

Du har drivkraft och en positiv attityd. Du är lösningsorienterad, strukturerad och har förmåga att bygga och bibehålla relationer. Du har en affärsmässig inställning i dina relationer med leverantörer och interna intressenter och uppfattas som en stabil, trygg och ansvarsfull person.

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 24 april 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Åsa Söderberg, 072-023 55 01.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av VALUEONE AB
Sista ansökningsdag 24 apr 2020 (14 dagar kvar)