Hållbarhetscontroller, Solna

Hållbarhetscontroller, Solna

Vill du utvecklas i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö på en av Nordens största arbetsplatser? Arbetar du inom hållbarhet eller ekonomi och är intresserad att utveckla hållbarhetsrapportering, data kvalitet och uppföljningsprocesser är det här jobbet för dig.


Bli en del av vårt team
Avdelningen Hållbarhet på PostNord Sverige tar ett helhetsgrepp för hållbarhetsarbetet inom alla dess delar, så som klimat, miljö, arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Vi leder, utvecklar, samordnar och rapporterar PostNord Sveriges hållbarhetsarbete, integrerar det i befintliga processer samt understödjer affärsutveckling, försäljning och kommunikation. Vi är ett team Hållbarhetsstrateger med olika fokus som stöttar verksamheten i genomförandet och uppföljningen av PostNords Hållbarhetsagenda. Några av våra fokusområden är att manifestera klimatledarskap, att frigöra kraften med mångfald och att främja schyssta transporter. Vi har ett särskilt ansvar att skapa förutsättningar för att driva den gröna omställningen av vår bransch med målsättningen "Fossilfritt 2030". Teamet på Hållbarhet består av dryga 10 kollegor och har sin utgångspunkt från vårt huvudkontor i Solna, även om några har sin hemmabas på annan ort. Du kommer att rapportera till Hållbarhetschef Naznoush Habashian.

Om rollen
Rollen som Hållbarhetscontroller är bred och varierande, och du kommer att arbeta med utveckling av processer, nyckeltal och analysmodeller för att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet inom hela PostNord Sverige. Detta inbegriper både ekologiska, sociala och ekonomiska värden.

Exempel på ansvarsområden:
  • Sammanställa och producera klimatrapportering för PostNord Sverige.
  • Sammanställa och rapportera PostNord Sveriges hållbarhetsdata- och information till koncern i samband med kvartals- och årsredovisning.
  • Bidra till sammanställning, analys och uppföljning av måltal inom Arbetsmiljö i samarbete med specialister.
  • Rapportera PostNord Sveriges hållbarhetsdata till relevanta externa intressenter.
  • Tillhandahålla och presentera relevanta och överenskomna hållbarhetsdata till försäljning, kommunikation och andra affärsområden.
  • Utveckla och etablera PostNord Sveriges process kopplat till taxonomi samt process för godkännande av uppförandekoder.
  • Bidra till omvärldsbevakning avseende hållbarhet i allmänhet och hållbarhetsanalys och rapportering/redovisning i synnerhet.
Om dig
Vi söker dig med relevant akademisk bakgrund och dokumenterad erfarenhet av controlling, verksamhetsstyrning, intern kontroll eller liknande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av hållbarhetsrapportering. Har du tidigare hanterat upphandlingar gällande rapporteringssystem samt har ett intresse för hållbarhetsrelaterade tjänster är det fördelaktigt. Du är van att agera affärsnära och vara ett strategiskt bollplank i ekonomiska frågor mot stakeholders inom olika delar av organisationer.

Som person är du noggrann, analytisk och har lätt för att sätta dig in i och lära dig nya system. Ditt arbetssätt är inkluderande, strukturerat och ansvarstagande. Du behöver vara stresstålig, ha en bra prioriteringsförmåga och tycka om att arbeta i team såväl som självständigt. Du har mycket lätt för att samarbeta, är kommunikativ och prestigelös i ditt sätt att skapa och vårda långsiktiga relationer. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är mycket god. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Sverige samt över hela Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Sverige och Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.se

Ansök
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid på PostNords huvudkontor i Solna. Ansök idag då urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta vår Hållbarhetschef Naznoush Habashian, naznoush.habashian@postnord.com eller Rekryteringsspecialist Casper Von Sivers, casper.von-sivers@postnord.com. Vi ser fram emot din ansökan!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Postnord AB
Hemsida https://www.postnord.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)