Tillsynsenhet söker en drivande och utvecklingsorienterad enhetschef

Tillsynsenhet söker en drivande och utvecklingsorienterad enhetschef

Har du intresse och förmåga att leda och utveckla en verksamhet och inspirera kvalificerade medarbetare? Vill du bidra till att alla i Sverige får tillgång till ett bra utbud av elektroniska kommunikationstjänster, till rimliga villkor och priser? Då kan du vara den enhetschef vi söker!

På PTS bidrar du till samhällsnytta.

Som enhetschef för en av avdelningens två tillsynsenheter och medlem av avdelningens ledningsgrupp arbetar du för att hela PTS ska nå ett gott resultat. Förutom att leda och fördela arbetet för ca 10 medarbetare ingår också personal- och arbetsmiljöansvar, ansvar för årlig planering och uppföljning samt budgetansvar. I rollen ingår det att tydliggöra uppdrag och mål samt planera, utveckla och följa upp verksamheten i dialog med medarbetarna. I rollen som enhetschef är det även viktigt att man tycker om att samarbeta, leda och utveckla kvalificerade medarbetare och verksamheten. I rollen ingår också att initiera och driva utvecklingsarbete och att arbeta med att skapa väl fungerande team som bygger på delaktighet, ansvarstagande och engagemang.

Vi söker dig med:

  • Akademisk examen inom juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande relevant utbildning
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Praktisk erfarenhet av ledning och ledarskap

Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av:

  • EU-rätt, konkurrensfrågor, konsumentfrågor, integritet, marknadsreglering
  • offentlig förvaltning, tillsyn och myndighetsutövning
  • personalansvar, projektarbete och projektstyrning, förändringsarbete och grupputveckling
  • marknaden för elektronisk kommunikation och elektroniska kommunikationstjänster

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som:

  • är mål- och resultatorienterad
  • har förmåga att driva och utveckla verksamheten
  • är planmässig och strukturerad.

Enheten

Enheten är placerad på Avdelningen för marknadsreglering som en av två enheter som är inriktade mot tillsyn av konkurrensreglering och slutanvändarrättigheter. Genom vår tillsyn säkerställer vi att alla i Sverige får tillgång till ett bra utbud av elektroniska kommunikationstjänster till rimliga villkor och priser. Tillsynen på avdelningen rör frågor bla. om tillträde till koppar- och fibernät, samtrafik, broadcasting, utbyggnadslagen, slutkundsrättigheter, integritet, sk kakor, kontanttjänster. Den aktuella enheten har sin tyngdpunkt mot slutanvändarrättigheter och har bl.a. ansvar för myndighetens funktion för kontakter med allmänheten och myndighetens externa visselblåsarfunktion.

Att arbeta på PTS:

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 26 maj.

För mer information kontakta avdelningschef Rikard Englund på tel 08-678 56 44 eller HR-specialist Åsa Stål, telefonnummer 08-678 58 21.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.
Mer info
Kontaktperson Rikard Englund
Telefon 08-678 56 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 350 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.