Tekniskt sakkunnig till ett samhällsviktigt uppdrag

Tekniskt sakkunnig till ett samhällsviktigt uppdrag

Vill du bidra till att utveckla en myndighet i världsklass? Har du mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete med bredbandsutbyggnad och ett intresse av att arbeta tvärfunktionellt? Då kan du vara den vi söker!

På PTS bidrar du till samhällsnytta.

Som ett resultat av pandemin har betydelsen av att ha en snabb uppkoppling blivit ännu tydligare på grund av att många behöver arbeta och studera på distans. Avdelningen för bredbandsstöd arbetar med att bevilja statligt stöd till bredbandsutbyggnad i områden där marknaden inte bygger kommersiellt och under 2022 ska 1,3 miljarder kronor fördelas. En grundförutsättning i stödprogrammet är att det följer EU:s statsstödsregler och att stödmottagarna följer de villkor som PTS ställer. Utöver bredbandsstödet ansvarar avdelningen även för EU-fonden för ett sammanlänkat Europa (CEF 2 Digital). PTS bistår regeringen i beredning, kvalitetssäkring och samordning av bidragsansökningar samt i uppföljning av projekt som beviljats bidrag inom fonden.

Nu söker vi en tekniskt sakkunnig för att arbeta med kravställning av utbyggnaden och uppföljning av projekten. Du behöver ha erfarenhet och intresse av projektering och bredbandsutbyggnad, kanske hos en operatör eller kommun. Vidare behöver du även vara väl insatt i hur bredbandsutbyggnad går till och tekniken bakom. Som tekniskt sakkunnig i verksamheten kommer du att bidra med teknisk expertkunskap i alla moment som ingår i att dela ut och följa upp bredbandsstöd samt CEF 2 Digital. Tjänsten är en tillsvidareanställning.


Som tekniskt sakkunnig arbetar du med att:

 • utvärdera och bedöma teknisk genomförbarhet och kvalitet inom utbyggnadsprojekt för bredband samt inom avdelningens uppdrag inom CEF 2 Digital
 • handläggning av tilldelnings- och uppföljningsärenden
 • utföra utredningar och agera som stöd inom ditt sakområde
 • bidra till vidareutveckling av processer och rutiner för tilldelning, uppföljning och återrapportering av PTS bredbandsstöd
 • kunskapsöverföring till kollegor i tekniska frågor och praktiska frågor kring genomförande av bredbandsutbyggnad
 • bevaka teknikutveckling inom fiberområdet (förläggningsmetoder, hastigheter, varianter på fiberteknik)
 • bevaka teknikutveckling inom alternativa tekniker för bredband såsom FWA, satellit

Vi söker dig med:

 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med bredbandsutbyggnad inom projektering, projektledning eller liknande erfarenhet som bedöms som likvärdig
 • Goda kunskaper om bredbandsinfrastruktur samt passiv och aktiv infrastruktur, IP- och transmissionsnät
 • Kunskaper om förläggning, drift och underhåll av kommunikationsnät
 • Kunskaper om robusthet, driftsäkerhet och kvalitet i kommunikationsnät, inklusive kunskaper motsvarande innehåll i certifieringen Robust fiber
 • God erfarenhet av planering, projektering eller genomförande av bredbandsutbyggnad
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med offentlig finansiering av projekt, gärna EU-finansierade projekt
 • Erfarenhet av revision och granskning, ex. efterkontroller eller annat uppföljningsarbete
 • Kunskaper om radionät, såsom nätplanering, projektering och utbyggnad
 • Erfarenhet av att arbeta i geografiska informationssystem (GIS) och god systemvana
 • Erfarenhet av förbättringsarbete/verksamhetsutveckling
 • Kunskaper om den svenska marknaden för bredband och erfarenhet av samverkan med olika aktörer inom bredbands- och telekomsektorn
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående men med god samarbetsförmåga. Du ska även vara lösningsorienterad och kvalitetsmedveten och intresserad av att arbeta tvärfunktionellt. Vi vill också att du har god förmåga att snabbt sätta dig in i och förklara komplicerade frågor, tekniska såväl som ekonomiska eller juridiska frågor.

Att arbeta på PTS:

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 22 augusti

För mer information kontakta enhetschef Tania Abdali på tel. 08-678 58 41 eller kontakta HR på Personalavdelningen@pts.se

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se
Mer info
Kontaktperson Tania Abdali
Telefon 08-678 58 41
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 350 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.