Projektledare till avdelningen för säker kommunikation

Projektledare till avdelningen för säker kommunikation

Är du en person som ofta beskrivs som drivande och initiativtagande? Har du dessutom erfarenhet av att leda projekt och arbetsgrupper? Då kan du vara den vi söker till vår avdelning för säker kommunikation.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för säker kommunikation söker två projektledare, en till enheten för digitala och betrodda tjänster och en till enheten för säkra kommunikations­tjänster.

Vad ska jag arbeta med?
Som projektledare kommer du att leda och delta i projekt eller arbetsgrupper av olika slag. De flesta är mindre projekt som syftar till att genomföra en utredning, tillsyn eller föreskriftsarbete.

Du kommer att ha en drivande roll i vårt arbete med säkerhetsfrågor på många samhällsviktiga områden. Samhället blir allt mer beroende av elektroniska kommunikationer och digitala tjänster. PTS arbetar för att berörda företag ska säkerställa att tjänsterna är tillgängliga och säkra.

I tjänsten ingår också att samverka med företag, myndigheter och andra organisationer samt representera PTS i nationella och internationella sammanhang, främst inom EU.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
  • akademisk examen
  • erfarenhet av att leda projekt eller arbetsgrupper
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av att arbeta vid myndighet, internationellt arbete, gärna inom EU, eller arbete inom it- och telekombranschen.

Om du har förståelse och intresse för teknik är det också positivt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som projektledare är det viktigt att du är drivande och initiativrik. Det är också viktigt att du har god organisatorisk förmåga.

Eftersom du i rollen kommer ha mycket kontakter både internt och externt ser vi gärna att du är kommunikativ samt tycker om och är bra på att arbeta tillsammans med andra.

Var på PTS ska jag jobba?
På avdelningen för säker kommunikation arbetar bland annat jurister, ingenjörer, systemvetare och ekonomer.

Enheten för digitala och betrodda tjänster arbetar med bland annat informationssäkerhet inom branscher som tillhandahåller tjänster för säkra transaktioner, digital infrastruktur och molntjänster.

Enheten för säkra kommunikationstjänster arbetar för att elektroniska kommunikationsnät och tjänster ska vara driftsäkra och för att operatörer ska skydda information som de hanterar.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information kontakta enhetschef för digitala och betrodda tjänster, Staffan Lindmark på tel. 08-678 57 36 eller tf. enhetschef för säkra elektroniska kommunikationstjänster, Anna Montelius på tel. 08-678 58 12. Eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se
Mer info
Kontaktperson Staffan Lindmark
Telefon 08-678 57 36
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 20 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.