Jurist tillika samrådssamordnare till enheten för spektrumtillstånd

Jurist tillika samrådssamordnare till enheten för spektrumtillstånd

Nu söker PTS en tekniknyfiken och konstruktiv jurist som vill arbeta med samhällsnytta inom det spännande området spektrum! Är du dessutom är en klippa på att samverka och nätverka? Då kan det vara just dig vi söker.

På PTS bidrar du till samhällsnytta.

Enheten för spektrumtillstånd söker en jurist, tillika samrådssamordnare. Enheten består i huvudsak av medarbetare med hög, främst teknisk, kompetens som i sin tur kommer att lita på din juridiska kompetens och ditt omdöme. Därför är det viktigt att du som en av enhetens jurister trivs med att samarbeta med personer med annan expertis, där du kan utbyta och skaffa dig nya kunskaper, men också att du har förmåga att kommunicera dina slutsatser på ett begripligt sätt.

Som ett led i prövningen av tillståndsansökningarna på enheten sker samråd med Säkerhetspolisen och Försvarsmakten i frågor om Sveriges säkerhet.

Specifika arbetsuppgifter i tjänsten är:

  • Juridiskt stöd i ärenden om tillståndsgivning och även i övrigt bidrar med juridisk kompetens inom enhetens och avdelningens ansvarsområden, genom att delta i eller leda arbetet med föreskrifter, förelägganden, remisser, rättsutredningar och andra rättsliga frågor
  • Ha interna och externa kontakter med andra myndigheter i Sverige och utomlands (främst inom EU) samt med tillståndshavare.
  • Delta i eller leda projekt eller särskilda uppdrag inklusive att ta fram utredningar inom området
  • Samordna PTS samverkan med Säkerhetspolisen och Försvarsmakten i tillståndsfrågor. Arbetet består av samråd om tillståndsansökningar, men också av utveckling av samrådsprocessen i nära dialog med Säkerhetspolisen och Försvarsmakten.
  • Även andra arbetsuppgifter kan tillkomma utifrån avdelningens behov samt eget intresse och förmåga, t.ex. arbete i internationella forum.
Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

  • juristexamen eller annan likvärdig juridisk examen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och myndighetsutövning
  • förmåga att självständigt genomföra utredningar, analyser och dra slutsatser med nationell rätt och EU-rätt som grund
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt god muntlig och skriftlig förmåga på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från domstol
  • erfarenhet av att samordna och leda uppdrag eller projekt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i rollen förväntar vi oss att du är konstruktiv och prestigelös med en lösningsorienterad läggning. Du har en mycket god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp, särskilt i grupper med olika kompetenser såsom jurister, ingenjörer och ekonomer. Vidare ser vi också att du behöver vara nyfiken, särskilt vad gäller teknik.

Tjänsten kommer kräva att du har en synnerligen god förmåga att representera verksamheten i relation till externa kontakter samt samverka med interna och externa parter för att uppnå resultat, även under tidspress.

Avdelningen för resursförvaltning

Avdelningen verkar för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Förvaltningen av radiospektrum förutsätter ett omfattande internationellt samarbete.

Enheten för spektrumtillstånd ansvarar för tillståndsgivning för att få använda radiosändare och fattar årligen ett stort antal beslut om tillstånd att använda radiosändare och visst frekvensutrymme, med tillhörande tillståndsvillkor.

Att jobba på PTS

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet. Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1–3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.

För mer information kontakta enhetschef Karoline Boström på tel. 08-678 56 20 eller HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.
Mer info
Kontaktperson Enhetschef Karoline Boström
Telefon 08-678 56 20
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 350 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.