Jurist till Digitaliseringsavdelningen

Jurist till Digitaliseringsavdelningen

Vi söker nu en jurist som vill arbeta med ett nytt statligt stödprogram för bredbandsutbyggnad för att uppnå regeringens bredbandsmål. Tycker du om att arbeta i en föränderlig och komplex miljö där många sakfrågor styrs av det politiska läget så kan det vara dig vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?
PTS ska under 2020 införa ett nytt statligt stödprogram för bredbandsutbyggnad. Arbetet med stödprogrammet blir ett spännande och konkret uppdrag för att nå regeringens bredbandsmål och möjliggöra bredbandsutbyggnad i områden där marknaden inte bygger kommersiellt. En grundförutsättning i stödprogrammet är att det följer EU:s statsstödsregler och att stödmottagarna följer de villkor som PTS ställer.

Nu söker vi en till två jurister till enheten för bredbandsfrämjande för att arbeta med införandet av stödprogrammet.

Specifika arbetsuppgifter för tjänsten kan vara att inom enhetens ansvarsområden arbeta med bland annat
  • rättsliga frågor i hela genomförandeprocessen för utdelning av bredbandsstöd t.ex. offentligt samråd, utlysning genom konkurrensutsättning och utvärdering av anbud
  • bidra till att lösa problem av juridisk karaktär som uppkommer i hanteringen av bredbandsstödet
  • presentera och kommunicera resultat, såväl internt som externt
  • göra utredningar och skriva rapporter
  • delta i internationellt arbete
Vem söker vi?
Vi söker dig med juristexamen samt erfarenhet av arbete med statliga stödprogram, EU-stödprogram eller motsvarande, alternativt inom offentlig sektor.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom telekomområdet och eller med konkurrens- eller statsstödsfrågor mot EU-kommissionen. Likaså är det meriterande med erfarenhet av arbete med offentlig upphandling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är strukturerad, analytisk och lösningsorienterad. Eftersom du kommer att arbeta mycket i grupp och med extern samverkan är det viktigt att du är pedagogisk och har en god samarbetsförmåga.

Var på PTS ska jag jobba?
Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går snabbt. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och digitaliseringsavdelningen. Avdelningen arbetar bl.a. för att målen i regeringens bredbandsstrategi ska nås.

Enheten för bredbandsfrämjande arbetar för att främja utbyggnaden av bredband i Sverige, bl.a. genom att arbeta med statligt stöd till bredbandsutbyggnad. Enheten arbetar även med internationell samverkan inom EU genom att vara Sveriges Broadband Competence Office, BCO.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Om anställningen
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2019. Dnr. 19-12074.

För mer information kontakta enhetschef Maria Sörman på tel. 08-678 57 55 eller HR-specialist Johan Gustavsson på tel. 08-678 58 11. Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.
Mer info
Kontaktperson Maria Sörman
Telefon 08-678 57 55
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.