Ingenjör till enheten för spektrumtillstånd

Ingenjör till enheten för spektrumtillstånd

Är du ingenjör med erfarenhet inom radiokommunikation? Vill du utvecklas inom området spektrumförvaltning? Då kan du vara den handläggare vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för resursförvaltning söker en ingenjör till enheten för spektrumtillstånd.

Vad ska jag jobba med?
Specifika arbetsuppgifter kan vara att:
  • Handlägga tillståndsärenden, främst inom området rundradio men även inom andra radioområden, t.ex. fast radio och landmobil radio. Det innebär bl.a. att utföra täcknings- och interferensberäkningar för att säkerställa en god, effektiv och rimligt störningsfri spektrumanvändning
  • Samarbeta med svenska och utländska myndigheter och andra organisationer inom området
  • Vid behov medverka och vara drivande i andra uppgifter på enheten och avdelningen som t.ex. långsiktig frekvensplanering och utveckling av enhetens/avdelningens/myndighetens arbetsmetoder och processer samt i arbetet med strategiska frågor inom radioområdet
  • Svara på frågor från och leda eller delta i diskussioner med allmänheten, företag och andra myndigheter
Vem söker vi?
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller motsvarande och har lätt för att uttrycka dig och ta till dig information i tal och skrift på svenska och engelska. Du har en relevant utbildning/kunskap inom radiokommunikation och är intresserad av att utvecklas inom området spektrumförvaltning.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området radiokommunikation, t.ex. rundradioplanering, cellplanering för mobiltelefoni, planering av yttäckande radiosystem eller radiolänkplanering eller - projektering eller mobiltelefoni. Erfarenhet av att räkna på vågutbredning och göra interferensberäkningar är också något vi bedömer som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen är det viktigt att du är analytisk och lösningsorienterad samt tycker om att ta egna initiativ till förbättringar. Du anser dig själv flexibel och har förmågan att driva. Vidare tycker du om att samarbeta med andra och har en mycket god samarbetsförmåga.

Var på PTS ska jag jobba?
Resursförvaltning verkar bl.a. för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Avdelningen består av en ledningsgrupp samt fem enheter, varav en är enheten för spektrumtillstånd.

Enheten för spektrumtillstånd ansvarar för tillståndsgivning för att få använda radiosändare.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Tjänsten ärplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast 31 maj 2020.


För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01 eller biträdande enhetschef Lena Liman på tel. 08-678 57 40.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se.
Mer info
Kontaktperson Linn Arnewing
Telefon 08-678 57 01
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.