Enhetschef till avdelningen för marknadsreglering

Enhetschef till avdelningen för marknadsreglering

Vi söker dig som vill vara med och påverka spelreglerna för marknaden för elektronisk kommunikation genom att leda en enhet med högt kvalificerade medarbetare. Har du en förmåga att skapa engagemang i en grupp och tycker att det skulle vara spännande att utvecklas i en roll som enhetschef hos oss så kan det vara dig som enheten för elektroniska kommunikationstjänster behöver.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för marknadsreglering söker nu en enhetschef till enheten för elektroniska kommunikationstjänster.

Vad ska jag arbeta med?
Som enhetschef på avdelningen för marknadsreglering och medlem av avdelningens ledningsgrupp arbetar du för att enheten och avdelningen skall nå ett gott resultat. Du initierar och driver utvecklingsarbete och arbetar med att skapa väl fungerande team, delaktighet, ansvarstagande och engagemang.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:
 • akademisk examen inom exempelvis ekonomi eller juridik
 • erfarenhet av ledarskap, antingen som chef eller att du har gedigen erfarenhet som projektledare
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande är erfarenhet av
 • personalansvar
 • att driva förändringsarbete och/eller grupputveckling
 • projektstyrning
 • myndighetsutövning och/eller offentlig förvaltning
 • arbete inom marknaden för elektronisk kommunikation
 • utrednings- och analysarbete
Meriterande är också kunskaper om EU-rätt, konkurrensrätt och marknadsreglering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska trivas i rollen som enhetschef är det viktigt att du är drivande samt mål- och lösningsorienterad. Du är engagerad, tillgänglig, strukturerad och tydlig och tvekar inte vare sig att delegera eller att följa upp ansvar och uppgifter.

Var på PTS ska jag jobba?
Avdelningen för marknadsreglering ansvarar för frågor mellan operatörer som rör kanalisation, bredbandsnät och -tjänster, samtrafik, nätneutralitet, roaming samt prisreglering. Avdelningen verkar genom operatörerna för att främja att slutkunderna får största möjliga utbyte vad gäller urvalet av elektroniska kommunikationstjänster samt deras pris och kvalitet. Detta arbete har stor betydelse då det påverkar Sveriges tillväxt och demokrati genom att skapa förutsättningar för långsiktigt hållbar konkurrens på marknaden till ett samhällsekonomiskt rimligt pris.

Enheten för elektroniska kommunikationstjänster ansvarar bl.a. för implementering och tillsyn av nätneutralitet och roaming, internationell harmonisering inom området samt marknadsbevakning- och analys kopplat till tjänster som erbjuds högt upp i värdekedjan gällande elektronisk kommunikation.

Specifika arbetsområden är bl.a.:
 • marknadsanalys, prövning av betydande inflytande (SMP) och skyldigheter för tillträde, mm.
 • tillsyn och yttranden till domstol
 • marknadsbevakning, utredningar och analyser inom avdelningens ansvarsområde
 • nationellt och internationellt harmoniserings- och regleringsarbete
 • frågor om förädlade fasta och mobila access- och bredbandstjänster på grossist- och slutkundsnivå
 • andra tjänster som kan distribueras via bredband idag eller imorgon
 • öppna nät och nätneutralitet
 • samtrafik och roaming
Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan till senast 31 mars 2019. Diarienummer 19-2352.

För mer information kontakta avdelningschef Rikard Englund, tel. 08-678 56 44 eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11. För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se
Mer info
Kontaktperson Rikard Englund
Telefon 08-678 56 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.