Ekonom till avdelningen för säker kommunikation

Ekonom till avdelningen för säker kommunikation

Är du en tekniskt intresserad ekonom som gärna arbetar tillsammans med andra och tycker att det låter spännande att fördjupa dig inom frågor som rör digital infrastruktur och informationssäkerhet? Om du tycker det är viktigt att arbeta för tillförlitlig och säker elektronisk kommunikation och därmed bidra till att göra Sverige säkrare kan du vara den vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för säker kommunikation söker en ekonom till enheten för robusthet.

Vad ska jag arbeta med?
Specifika arbetsuppgifter kan vara att:
 • Arbeta med budget, upphandlingsunderlag, ekonomisk uppföljning, prognoser, utfall, redovisning, bemyndiganderedovisning
 • Fungera som stöd i ekonomiska frågor inom avdelningens ansvarsområden
 • Bistå med ekonomisk kompetens för analys vid stödgivning och uppföljning av lämnat stöd, vid utredningar och projekt samt vid inspektioner och kravställning inom bland annat it- och informationssäkerhet, säkra elektroniska transaktioner, säkerhetsskydd samt beredskapsfrågor
 • Genomföra revision av robusthetsåtgärder
 • Lämna stöd till ekonomiavdelningen inför och vid revision
 • Samverka och representera PTS i kontakter med företag, myndigheter och andra organisationer, i såväl nationella som internationella sammanhang
 • Omvärldsbevaka och följa marknadsutvecklingen inom PTS ansvarsområden
Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
 • Ekonomutbildning, med lägst kandidatexamen eller motsvarande kunskap som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet av för tjänsten relevant ekonomiskt arbete
 • God kunskap avseende Microsoft Office (särskilt Excel)
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • Ekonomisk och/eller teknisk revision
 • It- eller telekombranschen
 • Att hålla presentationer och utbilda olika målgrupper
 • Analys- och utredningsarbete
 • Agresso
 • Statlig finansieringsform och bemyndiganderedovisning
Var på PTS ska jag jobba?


På avdelningen för säker kommunikation arbetar jurister, ingenjörer och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att det finns ett väl anpassat säkerhetsskydd hos såväl PTS som hos aktörer inom elektronisk kommunikation.

Enheten för robusthet ansvarar för myndighetens arbete med att vidta skyddsåtgärder. Robusthetshöjande åtgärder som syftar till att stärka operatörers nät, tjänster och verksamhet, utöver kommersiella och regulatoriska krav, för att bättre kunna möta samhällets behov av elektronisk kommunikation under kris och höjd beredskap.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1-3§§ säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vid tillsvidareanställning kan medföljas en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2020.

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing 08-678 57 01 eller enhetschef Ove Landberg, 08-678 56 59, ove.landberg@pts.se (fr.o.m. 21 januari).

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se
Mer info
Kontaktperson Linn Arnewing
Telefon 08-678 57 01
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.