Ekonom till Digitaliseringsavdelningen

Ekonom till Digitaliseringsavdelningen

Vi söker nu en ekonom som vill arbeta med ett nytt statligt stödprogram för bredbandsutbyggnad för att uppnå regeringens bredbandsmål. Tycker du om att arbeta i en föränderlig och komplex miljö där många sakfrågor styrs av det politiska läget så kan det vara dig vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?
PTS ska under 2020 införa ett nytt statligt stödprogram för bredbandsutbyggnad. Arbetet med stödprogrammet blir ett spännande och konkret uppdrag för att nå regeringens bredbandsmål och möjliggöra bredbandsutbyggnad i områden där marknaden inte bygger kommersiellt. En grundförutsättning i stödprogrammet är att det följer EU:s statsstödsregler och att stödmottagarna följer de villkor som PTS ställer.

Nu söker vi en till två ekonomer till enheten för bredbandsfrämjande för att arbeta med att granska de projekt som söker stöd från PTS.

Specifika arbetsuppgifter för tjänsten kan vara att inom enhetens ansvarsområden
  • arbeta med och leda delar av arbetet med en ny stödmodell t.ex. utvärdering av svar i offentligt samråd, utlysning genom konkurrensutsättning och värdering av inkomna anbud
  • ta fram underlag för beslut bl.a. om stöd, utbetalning av stödmedel och anslagsrekvisitioner
  • arbeta med uppföljning och kontroll av stödmottagarna och stödprojekten bl.a. granska att krav i beslut om stöd efterlevs och genomföra ekonomisk granskning av stödprojekten
  • göra utredningar och skriva rapporter
  • utvärdera och föreslå förändringar i stödmodellen
Vem söker vi?
Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. När det gäller din erfarenhet behöver du ha arbetat med ekonomisk analys och granskning, t.ex. analys och utvärdering av projekt, investeringar eller liknande. Du behöver även ha arbetat med system/program för ekonomisk analys och granskning t.ex. projektredovisning eller liknande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med statligt stöd, EU-stöd eller motsvarande. Likaså är det meriterande med erfarenhet av arbete inom telekomverksamhet och/eller myndighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du tar initiativ och är lösningsorienterad. Eftersom arbetsinnehållet innefattar såväl självständigt arbete och många samarbetssituationer behöver du ha förmåga att både driva ditt eget arbete framåt och ha välutvecklad samarbetsförmåga.

Var på PTS ska jag jobba?
Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går snabbt. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och digitaliseringsavdelningen. Avdelningen arbetar bl.a. för att målen i regeringens bredbandsstrategi ska nås.

Enheten för bredbandsfrämjande arbetar för att främja utbyggnaden av bredband i Sverige, bl.a. genom att arbeta med statligt stöd till bredbandsutbyggnad. Enheten arbetar även med internationell samverkan inom EU genom att vara Sveriges Broadband Competence Office, BCO.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Om anställningen
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2019. Dnr. 19-12073.

För mer information kontakta enhetschef Maria Sörman på tel. 08-678 57 55 eller HR-specialist Johan Gustavsson på tel. 08-678 58 11. Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.
Mer info
Kontaktperson Maria Sörman
Telefon 08-678 57 55
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pts.se
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.