Bid Manager till Poolia Sverige

Bid Manager till Poolia Sverige

Är du en skicklig projektledare som drivs av att skapa vinnande anbud? Vill du tillhöra en verksamhet med välkänt varumärke och med engagerade medarbetare?

Som Bid Manager på Poolia arbetar du i en specialistroll och är operativ projektledare för varje större anbud. Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamheten och bidra till en fortsatt framgångsrik Bid-funktion genom din affärsmässighet i upphandlingsprocessen. I rollen rapporterar du till vår försäljningsdirektör och ingår i försäljningsorganisationen. Hos oss får du möjlighet att arbeta med trevliga och inspirerande kollegor som har ett starkt affärsfokus vilket också präglar hela vår verksamhet inom Poolia. Vårt huvudkontor är nyrenoverat och placerat i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som Bid Manager formar och driver du anbudsarbetet både långsiktigt och på daglig basis. Ditt ansvar omfattar också bevakning och prioritering av anbudsinbjudningar samt projektledning för hela processen. Anbuden som Poolia lämnar är ofta verksamhetsöverskridande och du kommer även att till viss del arbeta med anbud för verksamheten i Uniflex. Du säkerställer att våra kunder får vinnande anbud som möter deras behov och Poolias kvalitets- och lönsamhetskrav.

I anbudsarbetet ingår att skriva texter, ta fram priser och beräknar lönsamhet, göra research på konkurrenter och bevaka. Tillsammans med berörda chefer fastställer du de kommersiella avtalsvillkoren och genom att systematisera och att återanvända material tillsammans med erfarenheter från tidigare anbudsprocesser skapar du ett effektivt arbetssätt för koncernen.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av operativt anbudsarbete mot offentliga och/eller privata verksamheter där du har varit aktiv i alla delar i anbudsprocessen - företrädesvis inom tjänstesektorn. Du har en mycket god förmåga att hantera svenska språket och att skapa textmaterial som är både intresseväckande, stilistiskt och överskådligt för kunden. Dina kunskaper i engelska gör att du obehindrat läser och skriver texter i anbudsprocesser kopplat till internationella upphandlingar. Vidare har du eftergymnasial påbyggnadsutbildning så som utbildning för anbudsgivare och upphandlare och/eller akademisk utbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och bygga relationer i interaktionen med alla parter i anbudsprocesserna. Samtidigt måste du kunna ha en tydlighet i ditt projektledarskap för att driva processerna framåt inom fastställda tidsramar. Du har mycket god förmåga att prioritera och organisera arbetet effektivt och strukturerat. Affärsmässighet och gott omdöme är också egenskaper viktiga för att lyckas i denna roll.

Om verksamheten

Pooliakoncernen arbetar med uthyrning och rekrytering av personal samt med Interim Management och Executive Search. Verksamheten bedrivs under de två varumärkena Poolia och Uniflex. Poolia finns i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och arbetar framförallt med personal inom ekonomi, bank/finans, IT, HR, marknad, administration, life-science och engineering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland och arbetar framförallt med personal inom industri, lager, bygg och kundservice. Koncernens moderbolag Poolia AB är noterat på Nasdaq Stockholm, Small Cap. Bolagen inom den svenska delen av Pooliakoncernen är medlemmar i Almega-Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och/eller Akademikerförbunden. Läs mer på: Poolia.se
Mer info
Kontaktperson Eva Nilsson
Telefon 08-555 65 312
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (11 dagar kvar)