Trafikplanerare / Trafikutvecklare

Trafikplanerare / Trafikutvecklare

Har du ett intresse för samhällsplanering och hållbarhet? Vill du få användning för din analytiska förmåga i en internationell kollektivtrafikkoncern? Nu söker
Keolis dig som vill arbeta som antingen Trafikplanerare eller Trafikutvecklare på vårt huvudkontor. Vi kan erbjuda spännande tjänster med trevliga kolleger centralt i Stockholm.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Vår omtänksamhet, kompetens och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafikföretag och som arbetsplats. Vare sig du är medarbetare eller resenär känner du dig alltid välkommen till Keolis.

Om tjänsterna

Som Trafikplanerare eller Trafikutvecklare hos oss får du en nyckelroll i planeringen av vår kärnverksamhet - kollektivtrafik med buss.
Du kommer att arbeta med hela kedjan från tidtabell till optimerade planer och scheman för fordon och förare. Arbetet är normalt kopplat till driften av ett trafikområde, men det finns också möjligheter att arbeta med beräkning och planering av produktionen i en anbudsprocess.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Trafikplanerare kommer du att skapa samt optimera fordonsomlopp, förarnas tjänster och scheman vilket innebär att du hanterar stora mängder av information och upprättar tidplaner samt disponerar ditt arbete så att leveransdatum kan hållas.

Som Trafikutvecklare kommer du att optimera och skapa tidtabellslösningar, analysera och justera körtider men också ha möjlighet att påverka linjesträckningar, vilket innebär att du hanterar stora mängder av information och upprättar tidplaner samt disponerar ditt arbete så att leveransdatum kan hållas.

I båda dessa roller har du kontakter med såväl trafikmyndigheter och kommuner i respektive region eller län som med olika delar av företaget, både på huvudkontoret och på våra trafikområden. Du har ett stort individuellt ansvar men du har också nära samarbete med kolleger på planeringsavdelningen. Ditt arbete är av yttersta vikt för verksamheten och har en direkt påverkan på
Keolis Sveriges resultat.

Det här behöver du ha
  • Eftergymnasialutbildning inom logistik eller motsvarande, helst inom persontransporter, industriell ekonomi eller samhällsplanering.
  • Goda kunskaperi svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är det meriterande.
Det är också meriterande om du har erfarenhet av planeringsverktyget Hastus eller andra optimeringsverktyg.

För att trivas i rollen behöver du vara en nyfiken och kreativ problemlösare samt vara analytisk med en känsla för det geografiska rummet.
Du behöver kunna se helheten och samtidigt vara noggrann med detaljer. Då du har många kontakter i denna roll behöver du vara kommunikativ och engagerad, du behöver också ha en positiv inställning till kollektivtrafik och förmåga att se ur våra resenärers perspektiv. Du kommer att få en internutbildning och lära dig arbetet på plats.

Det här får du från oss

Hos Keolis får du en introduktionsutbildning och möjlighet till vidareutbildning. Vi vill att du ska trivas och må bra, och erbjuder dig därför friskvårdsbidrag och tillgång till Keolis förmånsportal med mängder av erbjudanden, både på friskvård och på produkter och tjänster. Inom Keolis finns goda utvecklingsmöjligheter. Keolis är en arbetsplats för dig som trivs i en miljö präglad av etnisk och kulturell mångfald, där klimatet är öppet och där vi respekterar varandras likheter och olikheter.

Så här ansöker du

Välkommen
med din ansökan i form av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 31 januari. Urval sker löpande.

Har du
frågor är du välkommen att kontakta:
Trafikplaneringschef Oscar
Lefwerth på telefon 070-5612488
Facklig
representant för Unionen Klas Wallin
på telefon 070-602 67 74
Facklig
representant för Akademikerföreningen Patrick Holvander på telefon 070-342
79 43
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 31 jan (12 dagar kvar)