Grants Controller till Plan International Sverige

Grants Controller till Plan International Sverige

Plan International grundades 1937 och har över 10 000 anställda och tusentals volontärer i 75 länder. Majoriteten av vår personal är lokalanställda. Våra 21 nationella organisationer har till uppgift att mobilisera politiskt och finansiellt stöd samt bistå med kompetens till Plan Internationals program i de 52 programländerna i Asien, Afrika och Latinamerika. Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan Internationals arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig!

Plan International Sverige har idag runt 100 medarbetare och är en självständig del av den globala barnrättsorganisationen Plan International. Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi arbetar för att alla barn ska ha rätt att gå i skolan, få tillgång till hälsovård, bli skyddade mot våld, övergrepp och försummelse samt att få möjlighet att delta i samhället och utveckla sin potential.

Arbetsbeskrivning
Till ekonomienheten söker vi nu en grants controller som i tätt samarbete med medarbetare på programavdelningen i Sverige samt Plan Internationals land- och regionkontor ska verka för finansiell kvalitet genom hela projektcykeln. Det är en roll med många kontaktytor i en internationell miljö där du får ta stort eget ansvar samtidigt som du jobbar i ett team tillsammans med nära kollegor.

Arbetet innebär att sammanställa och kvalitetsgranska projektbudgetar för ansökningar till bidragsgivare och finansiärer, att arbeta med finansiell uppföljning och rapportering av projekten, samt ansvara för att projektrevisioner görs i enlighet med givaravtal. Tillsammans med kollegorna kommer du att vidareutveckla rutiner för budgetering, finansiell uppföljning samt redovisning av ekonomiskt utfall.

Vem är du
För att lyckas i rollen behöver du ha ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och vi ser att du har ett par års erfarenhet av budgetering, finansiell uppföljning och rapportering. Har du erfarenhet av att arbeta med biståndsgivare är det meriterande. Projektuppföljning och projektredovisning är också erfarenheter du har nytta av. Om du har egen internationell erfarenhet och god vana att arbeta i olika kulturer är det en fördel. Som person är du ansvarstagande och drivande. Du är strukturerad och noggrann och sätter gärna upp processer och tidsplaner. Du är bra på att samarbeta och har också en flexibilitet och förståelse för andras arbetssituation.

Vi vill att du ska ha erfarenhet av olika redovisningssystem och finansiella projektuppföljningssystem samt mycket goda kunskaper i Office-paketet och framför allt i Excel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och har du goda kunskaper i franska och/eller spanska är det en merit.

Vi erbjuder
Vi sitter i trevliga öppna lokaler i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Resor i tjänsten kommer att förekomma och om du är intresserad kan det på sikt finnas möjlighet att bli utsänd på kortare uppdrag i vår internationella organisation

Ansökan
Låter detta som din nästa utmaning? I den här rekryteringen samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail! Välkommen in med din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 18 novmeber. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek; Charlotte Brasch, tel: 0731-425064 eller researchkonsult Renée Li tel: 0790-733881.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Brasch
Telefon 0731-42 50 64
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.