Public Affairs Officer till stort försäkringsbolag

Public Affairs Officer till stort försäkringsbolag

Är du en självgående och kunnig lobbyist som letar efter ett konsultuppdrag? Har du en mångårig erfarenhet inom politiska uppdrag och vill fortsätta arbeta med opinionsbildande frågor? Vi letar just nu efter en Public Affairs Officer, är det dig vi letar efter? Ansök redan idag!

Beskrivning

Perido söker just nu en Public Affairs Officer till vår kund, ett välkänt försäkringsbolag som har som mål att bli det företaget inom sin bransch med de nöjdaste kunderna.Företaget arbetar även på många sätt mot en hållbar framtid. Tjänsten är placerad på Södermalm i Stockholm.

I rollen som Public Affairs Officer kommer du tillsammans med den affärsansvariga på försäkringsbolagets planera affärsarbetet på såväl kort som på lång sikt. Du kommer arbeta i en central roll där du är en företrädare för verksamheten vad gäller påverkansarbete och opinionsbildande frågor. Detta innebär mycket extern kontakt med bland annat kolumnister, ledarskribenter, politiker, bloggare, myndigheter, branschorganisationer och arbetsmarknadens parter. Dina primära arbetsuppgifter innebär bland annat att:

· Samordna mål, budskap och aktiviteter inom verksamheten
· Bidra till att utveckla bolagets kommunikation mot opinionsbildare, politiska beslutsfattare, lagstiftare och branschorganisationer, så att effekten av nedlagt arbete ökar
· Koordinera bolagets aktiviteter i sociala medier

Vi tror att du som söker tidigare har arbetat som lobbyist och har erfarenhet inom projektledning mot media och EU, samt har en god insyn i den svenska statsapparaten. Erfarenhet av internationella politiska uppdrag är starkt meriterande. Du har en utbildning inom till exempel statsvetenskap eller nationalekonomi och har genom erfarenhet lärt dig att ta beslut med korrekta avvägningar och prioriteringar.

Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kravprofil
  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis statsvetenskap, nationalekonomi eller som journalist
  • God erfarenhet som lobbyist och arbete med komplex information
  • God erfarenhet som projektledare
  • God kunskap om media och den mediala logiken
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska

Meriterande
  • Erfarenhet av politiska uppdrag
  • Erfarenhet av arbete med internationella relationer, gärna inom EU
Omfattning och tillträde

Heltid, konsultuppdrag till 2018-12-14. Tillträde 2018-08-27.

Ansökan

Ansökan görs via vår hemsida. Vid första kontakten med ansvarig rekryterare hos oss får du mer information om kundföretaget och tjänsten. Så länge annonsen finns på vår hemsida är tjänsten sökbar.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.perido.se
Sista ansökningsdag 12 aug (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, som vuxit stadigt sedan starten 2003. Vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Detta inkluderar våra medarbetare, våra kunder och våra konsulter – något som syns i hög konsultnöjdhet i interna undersökningar år efter år. Vi består idag av 70 medarbetare internt och över 700 konsulter på uppdrag över hela landet. Våra uppdrag finns inom många olika branscher på allt ifrån storbanker, multinationella IT-bolag, världsledande telecomföretag, hälsoorganisationer, statliga myndigheter och mindre privata företag. För att måna om en trygg och säker arbetsmiljö är vi anslutna till kollektivavtal. Om du har någon akut fråga kan du mejla vår frågemejl, du får svar inom 24 timmar på vardagar. Ange tjänstens referensnummer 30216 i ämnesraden.

Kontakt

Frågor: fraga@perido.se

Hemsida: www.perido.se