Senior People Development Manager till Compass Group.

Senior People Development Manager till Compass Group.

Är du en erfaren HR-fantast som trivs bra i en expansiv verksamhet och har ett extra intresse för att attrahera, rekrytera och utveckla ledare och medarbetare? Då bör du definitivt söka denna roll med fokus på - Enabling Growth!

Compass Group är en ledande leverantör av matupplevelser och service på den globala marknaden med mer än 450 enheter i Sverige och sysselsätter ca 2700 medarbetare. Compass verkar inom en snabbfotad lågmarginal bransch inom service och står inför en stor tillväxtfas som kommer att ske genom både organiskt tillväxt och uppköp. I samband med detta har företaget valt att utveckla People-funktionen och skapat en ny tjänst som Senior People Development Manager. Rollen har som huvudfokus att ansvara för att attrahera och rekrytera rätt kompetens och samtidigt kontinuerligt utveckla verksamhetens ledare och medarbetare för att möjliggöra tillväxtresan.

I Rollen kommer du att tillsammans med ditt team driva strategiska och operativa HR-frågor med fokus på att möjliggöra den fortsatta tillväxten. Ni ansvarar för områdena attrahera, rekrytera och utveckla så att verksamheten, ledarna och medarbetare kan utvecklas tillsammans. Med utgångspunkt i verksamhetens behov och en god förståelse för service kommer du att effektivisera TA-funktionen och vidareutveckla ett attraktivt arbetsgivarvarumärke som säkrar framtidens kompetens. Du kommer ha ett nära samarbete med Business HR (Delivering Growth) och verksamhetens chefer för att implementera nya strategier och initiativ inom talang och rekrytering, med fokus på DEI (Diversity, Equity & Inclusion) och skapa en positiv kandidat- och medarbetarupplevelse. Du rapporterar till People Director för Sverige och är en del av HR-ledningsgruppen.

Du ansvarar för att:
  • Utveckla en Employer Branding strategi för att positionera bolaget som Employer of Choice, för nuvarande och framtida medarbetare.
  • Ansvara för utveckling av Talent Acqusition funktionen genom att bygga nya partnerskap och samarbeten för att säkra kompetensförsörjning med stort fokus på DEI (Diversity, Equity & Inclusion). Utforska möjligheter för vidare effektivisering och digitalisering via exempelvis AI-lösningar.
  • Driva Learning & Development för hela den svenska verksamheten. Skapa effektiva lösningar för lärande som möjliggör kontinuerlig medarbetarutveckling så att verksamhetens kan uppnå sina affärsmål.
  • Agera stöd och bollplank till chefer i HR-frågor kopplade till ansvarsområdet.
  • Ha personalansvar för ett team med 2 engagerade HR-medarbetare.
  • Driva egna rekryteringsprocesser för både tjänstemän och vid behov operations.
  • Stötta verksamheten med att identifiera talanger och förebygga intern mobilitet.
Rätt kandidat har tidigare erfarenhet av affärsnära HR arbete i ledande position där du ansvarat för talang- och rekryteringsfunktionen och känner dig trygg med att driva utvecklingsarbete inom områdena attrahera och utveckla. Du har god vana av att arbeta i en snabbrörlig lågmarginal bransch med fokus på service där du regelbundet har utvecklat chefer inom den affärsdrivande verksamheten. Du har inget emot att arbeta operativt med egna rekryteringsprocesser och känner dig bekväm med att driva förändringsarbete på en mer strategisk nivå. Du har med fördel tidigare erfarenhet av personalansvar.

Som person tror vi att du är utåtriktad, driven och prestigelös med ett tydligt fokus på affären. För att trivas i rollen är du uthållig och handlingskraftig och en duktig kommunikatör med ett intresse för människor, vilket gör att du kan bygga förtroendefulla relationer.

Vid frågor om tjänsten: Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vid frågor om den här rollen kontakta gärna Roger Österman på , roger.osterman@peopleprovide.se Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 dec 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PeopleProvide grundades 2014 av VD Anna Möller med visionen om att skapa hållbar och affärsdriven HR för våra kunder. Vi har vårt kontor i Stockholm på Swedenborgsgatan 10 men är även verksamma i Göteborg och Malmö. Det är ett kompetensbolag inom HR med ett stort engagemang för hållbarhet för både människa och miljö.

Företagets värderingar är; Enkelt och Engagerat. Värderingarna genomsyrar verksamheten och leder medarbetarna i sitt vardagliga arbete.

Utsedda till Gasellföretag 2018 av Dagens Industri.