HR-systemförvaltare till Sveriges Radio

HR-systemförvaltare till Sveriges Radio

Är du systemförvaltare inom HR/Lön och vill driva ditt arbete i moderna system? Sveriges Radio söker dig som är redo för en ny utmaning samt har "förbättra" och "förenkla" i sinnet!

Du erbjuds

En chans att arbeta i en spännande organisation med en tydlig värdegrund. Sveriges Radio är en arbetsplats som erbjuder en kreativ och stimulerande miljö som vidgar vyerna. De arbetar aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. Tjänsten är en förstärkning av en stabil och välfungerande grupp. Rollen har en ny inriktning, vilket ger stora möjligheter att själv forma den.

Rollen

Som HR-systemförvaltare på Sveriges Radio kommer du att förvalta och utveckla HR-systemen HR Plus 8 och Medvind med fokus på; effektivitet, användbarhet och automation. Du kommer att delta i framtagandet av den årliga förvaltningsplanen, leda och genomföra projekt samt agera kravställare mot systemleverantör. Du kommer även att arbeta med kontinuerlig uppföljning och kontroller för att säkerställa kvalitet i respektive system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Arbeta proaktivt genom att förbättra och förenkla rutiner och arbetssätt inom löneadministration och systemförvaltning
 • Utbilda och stötta expertanvändare i HR-systemen
 • Ansvara för att alla delar i HR-systemen är uppsatta i enlighet med Sveriges Radios kollektivavtal, policy och andra regelverk
 • Planera uppgraderingar tillsammans med produktägare och testa nya releaser från systemleverantör
 • Ansvara för behörighetsstruktur och struktur av data i enlighet med GDPR
 • Säkerställa att lönekörningsprocessen utförs på korrekt sätt
Vem är du?
 • Minst 2-3 års erfarenhet av systemförvaltning och funktionsförvaltning av HR och/eller lönesystem
 • Relevant eftergymnasial utbildning med inriktning HR, IT, lön eller ekonomi
 • God kännedom om HR- och löneprocesser
 • Vana att hantera stora datamängder och information
 • Erfarenhet av att självständigt driva frågor på strategisk och operativ nivå
 • God systemvana och mycket goda kunskaper i Excel
 • God förmåga att uttrycka sig pedagogiskt på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt samt har erfarenhet av HR Plus 8, Medvind och kännedom om databaser.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en detaljorienterad och strukturerad problemlösare som kommer med egna idéer och förslag om utmaningar dyker upp längs vägen. Du tar initiativ och är drivande samtidigt som du lyssnar in andra då du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god analytisk förmåga, brinner för utveckling av alla dess former och är gärna med och inspirerar dina kollegor till nya arbetssätt.

START: Omgående eller enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid

PLACERING: Radiohuset, Stockholm

Om Sveriges Radio

Vi på Sveriges Radio tror på öppenhet och ärlighet i alla lägen. Vi vidgar perspektiven och utmanar osaklighet för att värna om demokratin. Mitt i händelsernas centrum ska vi behålla allmänhetens höga förtroende. Därför skapar vi oberoende radio för hela livet, för hela landet, på alla relevanta plattformar. Vi tror också på att kunskap och glädje smittar av sig. Därför skapar vi arbetsplatser där vi kan utvecklas, vara glada och hälsosamma. Vi omfamnar olikhet och tror att du kan vara en i gänget, samtidigt som du är en helt unik person. Vi välkomnar dig att vara precis som du är!

Läs gärna mer om hur Sveriges Radio presenterar sig på deras hemsida: https://sverigesradio.se/

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt tid.

I denna rekrytering samarbetar Sveriges Radio med PeopleProvide och deras önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till oss. Vi tar tyvärr inte emot personliga ansökningar via mejl, men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Liv Söderqvist på liv@peopleprovide.se eller Ken Vu på ken@peopleprovide.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 maj (48 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

PeopleProvide är det lilla företaget med det stora hjärtat. Vi providar företag med flexibla lösningar inom HR.

Som specialister inom området och med affärsdrivna konsulter skapar vi framgång, hållbarhet och lönsamhet för företag, alltid med människan i fokus. Vi grundades 2013 och har sedan starten arbetat efter våra ledord; Enkelt, Effektivt och Engagerat. Vi har vårt kontor i Stockholm men är även verksamma i Göteborg och Malmö.

Utsedda till Gasellföretag 2018 av Dagens Industri.

Följ gärna oss på Linkedin för senaste nytt och nya möjligheter för dig!