HR- och Systemkoordinator till AcadeMedia

HR- och Systemkoordinator till AcadeMedia

Har du ett öga för detaljer och erfarenhet av att jobba i HR-system? Vi har en möjlighet där du får nyttja och utveckla dina HR-kunskaper i ett bolag som skapar möjligheter för människor att utvecklas!

Du erbjuds

En bred och utvecklande roll i norra Europas största utbildningsföretag där du får vara med och bidra till det gemensamma samhällsbygget. Dessutom får du möjlighet att jobba i en liten men ambitiös HR-grupp, där HR har en tydlig koppling till affären och en stark ställning i organisationen. Eller som Henrika Holgén (rekryterande chef) uttrycker det;

Vårt HR-gäng är en ambitiös liten grupp som har roligt tillsammans. Vårt motto är att underlätta vardagen för våra chefer, "hjälp till självhjälp" och vara ett professionellt och affärsmässigt serviceinriktat verksamhetsstöd!Jobbet

I rollen som HR- och systemkoordinator på AcadeMedia Vuxenutbildning kommer du att ansvara för och projektleda vissa gemensamma HR-processer som till exempel: lönerevision, lönekartläggning och medarbetarundersökningar. Du kommer att vara Super User för bland annat HRplus 8, Medvind, Workbuster och ärendehanteringssystemet Top Desk. Vidare kommer du att vara "navet" i ett tätt samarbetande HR-team som uppskattar att ha kul och utvecklas tillsammans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Operativt stöd till chefer och medarbetare via mejl och telefon
 • Kontaktperson vid koncerngemensamma initiativ, exempelvis medarbetarundersökningar
 • Framtagande av statistik och nyckeltal
 • Ärendehantering och utredning kopplat till HRplus8/Medvind
 • Assistera och ta fram information i HRplus8
 • Delta i möten/workshops kopplat till HR- och lönesystemet
Vem är du?

Vi tror att du är en självständig och flexibel person som tycker om att stötta chefer och medarbetare, såväl som att driva dina egna projekt. Du håller huvudet kallt när det är tvära kast och du behåller lugnet när det är många som söker din uppmärksamhet. Du är likväl en noggrann och analytisk person som inte har något emot eget ansvar samtidigt som du behåller ett lösningsorienterat förhållningssätt till problem som kan tänkas uppstå. Sannolikt har du också en förmåga att skapa struktur i en föränderlig miljö.

Du har även:
 • Akademisk utbildning inom HR eller likvärdigt
 • 2-5 års dokumenterad erfarenhet av HR-arbete eller HR-administration
 • Har arbetat i en personalintensiv verksamhet inom privat sektor
 • Erfarenhet av HR- o/e lönesystem
 • God datorvana med erfarenhet av Office-paketet, framförallt Excel
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat med HRplus 8, Medvind och om du har arbetat med frågor kopplat till lön.

Praktisk information

Placering: Adolf Fredriks kyrkogata 2

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning

Om AcadeMedia

AcadeMedia
skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 300 medarbetare på våra drygt 650 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

AcadeMedias
vuxenutbildningar bedrivs inom Hermods, Eductus,
KompetensUtvecklingsInstitutet, NTI-skolan, Movant, Affärshögskolan,
Teknikhögskolan, Vårdyrkeshögskolan, EC Utbildning, Sälj- och marknadshögskolan, Linguista och The Game Assembly. Dessa verksamheter har utbildningar i allt ifrån svenska för invandrare (SFI) och yrkessvenska till vård och omsorg och gymnasiala vuxenutbildningar på distans. Det finns också yrkesutbildningar inom områden som exempelvis IT, marknadsföring och logistik. Det de dock har gemensamt är uppdraget att hjälpa människor att komma in på arbetsmarknaden, främst genom utbildning men också genom insatser som stöd och matchning i samarbete med arbetsförmedling och näringsliv.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan snarast! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt tid.

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med PeopleProvide, för mer information om tjänsten kontakta Elin Eriksson på elin@peopleprovide.se eller Henric Ek på henric@peopleprovide.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 dec 2019 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PeopleProvide är det lilla företaget med det stora hjärtat. Vi providar företag med flexibla lösningar inom HR.

Som specialister inom området och med affärsdrivna konsulter skapar vi framgång, hållbarhet och lönsamhet för företag, alltid med människan i fokus. Vi grundades 2013 och har sedan starten arbetat efter våra ledord; Enkelt, Effektivt och Engagerat. Vi har vårt kontor i Stockholm men är även verksamma i Göteborg och Malmö.

Utsedda till Gasellföretag 2018 av Dagens Industri.

Följ gärna oss på Linkedin för senaste nytt och nya möjligheter för dig!