HR Manager till Aptic

HR Manager till Aptic

Söker du efter en spännande och utmanande roll i ett snabbväxande och ambitiöst fintechbolag? Lockas du av en internationell miljö och dedikerade kollegor, samtidigt som du gärna har det övergripande ansvaret för bolagets HR-frågor? I så fall bör du fortsätta läsa - Aptic AB söker efter sin nya HR Manager!

Rollen:

I rollen som HR Manager på Aptic AB kommer du att ha det övergripande ansvaret för bolagets alla HR-frågor.

Du kommer att utveckla och förbättra processer inom hela ARUBA samt vara ett stöd för bolagets chefer i frågor gällande både arbetsrätt och ledarskap. Eftersom Aptic AB befinner sig i kraftig tillväxt kommer processerna du tar fram och utvecklar att vara såväl anpassade för dagens verksamhet, som för morgondagens. Du ingår i ledningsgruppen för att strategiskt kunna bidra med HR som en del av de övergripande affärsmålen, och du har en tydlig bild av hur HR bidrar till hela verksamheten.

Fokusområden:
 • Återkommande HR-processer
 • Rekrytering, expansion och Talent Management
 • Employer Branding
 • Kollektivavtalsfrågor
 • Kultur- och medarbetarfrågor
 • Chefsstöd
 • Personalfrågor på både operativ och strategisk nivå
Då Aptic AB verkar på flera marknader i Europa är det viktigt att alla processer och arbetssätt håller en hög standard även ur ett internationellt perspektiv.

Den vi söker:

Vi söker dig med höga ambitioner och en vilja att få bygga och utveckla en HR-funktion i toppklass. Du har ett stort affärsdriv och ser HR som en absolut avgörande funktion i arbetet mot att expandera till nya marknader och att plocka ytterligare marknadsandelar. Du trivs med att arbeta såväl strategiskt som operativt, och ansvarar för genomförande av de processer som du har tagit fram. Du har arbetat i multinationella organisationer och gärna i både mindre och större företag med internationell verksamhet, där du arbetat med HR frågor över flera geografier. Kompetensutveckling ligger dig nära om hjärtat, och du inser vikten av både klassisk kompetensförsörjning och arbetet med att skapa en lärande organisation. Vi tror att rätt kandidat har erfarenhet från tech och/eller finans.

Vidare så tror vi att rätt kandidat även har:
 • en bred profil med erfarenhet av hela ARUBA
 • rekryterat utvecklare, applikationskonsulter, och andra roller med både IT- och affärskompetens
 • god kompetens och förståelse i arbetsrättsliga frågor
 • vana av att stötta chefer på såväl mellan som på ledningsgruppnivå
 • har intresse och är van vid att arbeta med ledarskapsfrågor
 • en verktygslåda av best practice när det kommer till årliga HR-processer
 • god förståelse när det kommer till kollektivavtal och arbetsrätt
 • byggt och utvecklat HR-processer som varit gällande över flera marknader
 • har god kommunikativ förmåga
Meriterande för tjänsten är om du har tidigare ledningsgruppserfarenhet.

Som person är du driven och självgående. Du är en visionär och andra beskriver dig som en doer. Du har ett högt mått av integritet och ett stort engagemang för affärer och människor. Du har lätt att prioritera bland en mängd olika arbetsuppgifter och ställer höga krav på dig själv och ditt arbete.

I rollen som HR Manager på Aptic AB ges du möjlighet att använda dina tidigare kompetenser i ett sammanhang som verkligen är avgörande för affären, och där du kan utveckla HR i linje med affärsmålen. Du kommer att omges av engagerade kollegor och medarbetare som alla jobbar mot samma mål. Tillsammans kommer ni ta bolaget till nya höjder, och du kommer att spela en avgörande roll i bolagets expansiva skede.

Aptic sitter i ljusa och trevliga lokaler och har konkurrenskraftiga förmåner som generöst friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

I rollen som HR Manager på Aptic rapporterar du till bolagets CEO.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillämpad provanställning om 6 månader. Rollen utgår från kontoret i Stockholm eller Skövde. Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan:

I denna tillsättning samarbetar Aptic med PeopleProvide. Att byta jobb är ett stort beslut - vi finns där på vägen och stöttar dig gärna vid eventuella frågor eller funderingar.

Kontakt: anders@peopleprovide.se eller kicki@peopleprovide.se

Om Aptic:

Aptic är ett privatägt, snabbt växande nordeuropeiskt fintechbolag vars uppdrag är att tillhandahålla innovativa och hållbara lösningar för finanssektorn. Plattformen täcker kreditlösningar för e-handel/POS, reskontratjänster, factoring, utlåning/inlåning, leasing och inkasso. Aptics kunder finns över hela norra Europa.

Aptic grundades 2001 och har ett team med 170 anställda fördelade på de olika kontoren; huvudkontoret i Stockholm, verksamheten i Skövde och ytterligare kontor i Oslo, Haag och Köpenhamn.

Om PeopleProvide:

Vi är ett kompetensbolag inom HR som gillar människor, sunt förnuft och affärer. Vårt mål är att enkelt och engagerat "provida" den HR som bäst matchar våra kunders behov på ett affärsinriktat och hållbart sätt. Den entreprenörsrika andan är en av framgångsfaktorerna till att vi är en stark växande aktör i en utmanande bransch. Mer info på www.peopleprovide.se
Mer info
Kontaktperson Kicki Segert
Telefon 0707715717
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 maj 2021 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PeopleProvide är det lilla företaget med det stora hjärtat. Vi providar företag med flexibla lösningar inom HR.

Som specialister inom området och med affärsdrivna konsulter skapar vi framgång, hållbarhet och lönsamhet för företag, alltid med människan i fokus. Vi grundades 2013 och har sedan starten arbetat efter våra ledord; Enkelt och Engagerat. Vi har vårt kontor i Stockholm men är även verksamma i Göteborg och Malmö.

Utsedda till Gasellföretag 2018 av Dagens Industri.

Följ gärna oss på Linkedin för senaste nytt och nya möjligheter för dig!