HR-Ansvarig till Oleter Group

HR-Ansvarig till Oleter Group

Vill du spela en viktig roll i ett stort och entreprenöriellt bolag? För Oleter Group är stödfunktionerna centrala i verksamheten varpå du i rollen som HR-ansvarig kommer utgöra en viktig kugge i arbetet mot att bli det ledande skadeserviceföretaget i Sverige. Ta chansen att få vara med och utforma din egna roll med både strategiskt- och operativt ansvar över samtliga delar i HR-arbetet. Hos Oleter Group får du mycket eget ansvar samtidigt som du samarbetar med kompetenta och prestigelösa kollegor. Oleter Group eftersträvar en öppen företagskultur som uppmuntrar engagemang, initiativ och delaktighet.

Rollen:

Som central- och koncerngemensam HR-ansvarig arbetar du i en relativt ny roll inom koncernen. Du ges möjlighet att tillsammans med dina kollegor utforma både tjänsten men också HR-avdelningen i stort. Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att bygga en professionell och affärsdrivande HR-funktion i en stor koncern med många entreprenöriella ledare.

Som HR-ansvarig är du den sammanhållande funktionen för Oleters/Ocabs verksamheter i Sverige. Även systerbolagen MCM Relining, NHS (Nordisk Högtrycksspolning) samt Planea ingår. Du är koncernens "HR-expert" samt teamlead för sju HR-kollegor placerade runt om i landet på olika kontor.

Du förväntas ta fullt ansvar för, och utveckla, prioriterade HR-processer - både operativa och strategiska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Driva och förbättra det operativa- och strategiska HR-arbetet inom bolaget
 • Övergripande och strategiskt ansvar för rekrytering
 • Kompetens- och organisationsutveckling
 • Ansvar för centrala utbildningar
 • Stötta ledare inom organisationen
Du kommer också att initiera, implementera och följa upp nyckeltal, sitta i fackliga förhandlingar och ha ett övergripande ansvar över bolagets lönerevisioner.

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk bakgrund med några års arbetslivserfarenhet som HR Business Partner där du har arbetat med verksamhetsnära HR-frågor på både operativ- och strategisk nivå. Du har en önskan om att få fortsätta jobba operativt men vill ta ett större ansvar med att själv både få utveckla och förbättra HR-processerna.

Vidare har du även:
 • Erfarenhet av samtliga delar i medarbetarlivscykeln
 • Erfarenhet av fackliga förhandlingar och omorganisationer
 • Vana av att projektleda och stötta team på distans
 • Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift
 • Varit med och utformat HR-relaterade processer.
 • Meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av Unionen, fastighets och/eller byggnads.
 • B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer månatligen
Som person är du prestigelös, har ett genuint intresse för HR och får saker gjort i utsatt tid. Du gillar att bygga relationer och har lätt att kommunicera på alla nivåer i en organisation. Du brinner för det operativa såväl som det strategiska och har en vilja att både lära och att lära ut.

Med din erfarenhet av entreprenörsdrivna och snabbfotade bolag som arbetar i ett högt tempo och med snabba beslut ges du här möjligheten till att få vara med och forma en spännande och verksamhetsnära HR-roll.

Rollen är placerad i Norsborg eller Sollentuna med några dagars resande per månad. Du rapporterar till VD för koncernen.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Oleter Group med PeopleProvide. Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Vi tar tyvärr inte emot personliga ansökningar via mejl men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Holtenius på Anders@peopleprovide.se

Om Oleter Group

Oleterkoncernen, med Oleter Group AB som moderbolag, erbjuder helhetslösningar inom skade-, industri- och fastighetsservice. I koncernen ingår Ocab som är rikstäckande inom sanering- och avfuktning, NHS som erbjuder högtrycksspolning, vakuumsugning och rörinspektion, MCM Relining som utför totalrenovering av avloppssystem genom relining samt Planea som erbjuder kvalificerat konsultstöd för planering och utveckling av fastigheter. Hela gruppen är ISO-certifierad inom Miljö och Kvalitet i enlighet med ISO standard 9001 och 14001. År 2019 omsatte Oleter Group ca 1 miljard kronor och sysselsätter ca 1 000 anställda. Som arbetsgivare är Oleter Groups ambition att erbjuda en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare som trivs och utvecklas.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 juli 2020 (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PeopleProvide är det lilla företaget med det stora hjärtat. Vi providar företag med flexibla lösningar inom HR.

Som specialister inom området och med affärsdrivna konsulter skapar vi framgång, hållbarhet och lönsamhet för företag, alltid med människan i fokus. Vi grundades 2013 och har sedan starten arbetat efter våra ledord; Enkelt och Engagerat. Vi har vårt kontor i Stockholm men är även verksamma i Göteborg och Malmö.

Utsedda till Gasellföretag 2018 av Dagens Industri.

Följ gärna oss på Linkedin för senaste nytt och nya möjligheter för dig!