IT-miljöansvarig test- och utvecklingsmiljöer | Hornstull

IT-miljöansvarig test- och utvecklingsmiljöer | Hornstull

Vill du arbeta med moderna test och utvecklingsmiljöer? Gillar du ordning och reda och trivs med att hjälpa dina kollegor? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats?

I ambitionen att bli Sveriges bästa IT-avdelning driver Pensionsmyndigheten ett förbättringsarbete med syfte att modernisera och förbättra IT-avdelningens utvecklings- och testmiljöer. Som ett led av detta arbete behöver vi nu stärka vårt IT-miljöteam med en IT-miljöansvarig. Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. På IT-avdelningen är vi idag ca 270 medarbetare med mål att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Vi sitter i ljusa och moderna lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i det virtuella IT-miljöteamet och din främsta uppgift i det dagliga arbetet kommer bestå i att koordinera pågående och kommande aktiviteter i testmiljön, såsom servicefönster, installationer, testdatauttag och att hantera IT-miljöbokningar från olika intressenter. Vidare kommer du att agera kommunikationsnav till externa och interna parter för frågor kring miljön. I arbetet som IT-miljöansvarig ansvarar du för att ta fram ny och underhålla befintlig dokumentation, bland annat se till att rätt information finns med i framtagna IT-miljöbeskrivningar samt vid behov uppdatera IT-miljöteamets samarbetsyta med information.

Som IT-miljöansvarig kommer du att medverka i vidareutveckling av IT-miljöteamets processer och arbetsrutiner, samt planera kommande förändringar. Du kommer även att delta i olika möten och forum med syfte att sprida information som berör IT-miljön till berörda parter. Sist men inte minst bidrar du i livscykelhanteringen av IT-miljön för att säkerställa dess tillgänglighet och användningsområde.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har:
  • minst fem års arbetslivserfarenhet inom IT
  • erfarenhet av koordinerande roll inom IT.
  • erfarenhet av testarbete inom IT.
  • god kunskap om systemutveckling och IT-relaterad infrastruktur.
  • förståelse för uppbyggnad av test & utvecklingsmiljöer från infrastruktur till applikation
  • övergripande kunskaper om operativsystemen Linux och Windows.
Det är meriterande om du har kunskap om:
  • övervakning och ärendehanteringsverktyg.
  • ramverk & metoder såsom ITIL och agilt arbetssätt.
Egenskaper

För att trivas i rollen som IT-miljöansvarig hos oss är det viktigt att du som person har ett starkt eget driv, god förmåga att planera och fördela arbetsuppgifter och tycker om att nätverka i ett informativt syfte. Du är teknikintresserad, förstår hur systemen är konstruerade och hänger ihop och gillar att driva systemrelaterade frågor. Vidare är du öppen för förändring och att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet.

Vi ska bli Sveriges bästa IT-avdelning år 2020 och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Ange gärna diarienummer PSL 2018-90 i din ansökan. Välkommen med din ansökan!

För mer information

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

För mer information om tjänsten kontakta: gruppchef Tommy Englund tel. 010-454 26 97

Fackliga representanter;
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14
Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10

Läs mer om vår It-avdelning på pensionsmyndigheten.se/itjobb

Sista ansökningsdag

2018-09-19
Mer info
Kontaktperson Tommy Englund
Telefon 010-454 26 97
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pensionsmyndigheten.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ta chansen att vara med och påverka vår framtid. Vi erbjuder en ung organisation med stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att påverka.