Front-end utvecklare (Java) till vår webbström | Hornstull

Front-end utvecklare (Java) till vår webbström | Hornstull

Vill du arbeta med en välbesökt webbplats byggd på moderna tekniker? Gillar du att arbeta i team med en hög grad av frihet och eget ansvar? Värdesätter du en sund balans mellan arbete och fritid och värnar om din egen kompetensutveckling?

Pensionsmyndighetens arbete berör hela Sveriges befolkning och vår webb är i många fall vårt ansikte utåt. Vi söker dig som delar vår drivkraft att göra det bästa för våra kunder - Sveriges pensionssparare och pensionärer. Tekniken spelar en central roll i myndighetens uppdrag och vi har höga ambitioner och vårt mål är att vara Sveriges bästa IT-avdelning, senast år 2020.

På IT-avdelningen är vi idag ca 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Hos oss får du jobba med kompetenta och hjälpsamma kollegor i en socialt platt organisation där du har möjlighet att påverka såväl teknikval som arbetsmetoder för att vi ska nå våra uppsatta mål.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

I vår webbström jobbar vi i team där många olika yrkesgrupper möts och där du utgör spetskompetensen vad gäller front-end utveckling. Du kommer att arbeta med en modern och komplex systemmiljö som utgör myndighetens externa webbplats pensionsmyndigheten.se och relaterade e-tjänster. Merparten av frontend-utvecklingen sker i den gemensamma styleguiden (https://www.pensionsmyndigheten.se/styleguide/).

Vi jobbar efter ett agilt tankesätt och vår mikrotjänstarkitektur möjliggör driftsättning av nya funktioner flera gånger i veckan. Vi premierar användandet av modern teknik och ser positivt på kunskapsspridning och jobbar ofta utifrån medarbetares egna initiativ och förslag.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har:
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av Javautveckling med webbinriktning
 • Goda kunskaper i Javascript, SASS
 • Erfarenhet av agila metoder
 • Erfarenhet av enhetstestning med JUnit eller liknande ramverk
 • God kunskap om Continuous Delivery
 • Goda kunskaper i såväl svenska som engelska
Mycket meriterande är om du har god kunskap inom följande områden:
 • Microtjänstarkitektur t ex Netflix
 • REST/JSON API:er
 • Spring Boot / Spring Cloud
 • Handlebars, Node och Webpack
Egenskaper

För att trivas i rollen som utvecklare hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i team tillsammans med andra. Du har en hög grad av frihet och eget ansvar i jobbet, så vi ser att du kan ta egna initiativ och har en egen drivkraft att få saker gjorda. Du delar också vår kultur där alla delar med sig av sin kunskap med sina kollegor och deltar gärna i diskussioner kring arbetssätt och verksamhet.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

I urvalet använder vi oss av både intervjuer och tekniska tester.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

För mer information

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

För mer information om tjänsten:
 • gruppchef Catharina Söderström (072-210 20 02, catharina.soderstrom@pensionsmyndigheten.se)
Fackliga representanter:
 • Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14
 • Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10
Läs mer om hur det är att jobba på vår it avdelning: www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Välkommen med din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.
Mer info
Kontaktperson Catharina Söderström
Telefon 072-210 20 02
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pensionsmyndigheten.se
Sista ansökningsdag 4 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ta chansen att vara med och påverka vår framtid. Vi erbjuder en ung organisation med stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att påverka.