Driven IAM-specialist

Driven IAM-specialist

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället?

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020. I dag består vår IT-avdelning av ca 270 medarbetare fördelade på fyra enheter.
Pensionsmyndigheten har under ett antal år satsat mycket på att etablera och utveckla vår IAM-vision. Nu är vi redo att ta nästa steg och behöver förstärka vårt IAM-team med ytterligare en specialist. Vi jobbar med moderna arbetsmetoder och ett modernt verktygsstöd i en arbetsmiljö som präglas av stort driv, teamkänsla och hög ambitionsnivå. Som IAM-specialist tillhör du IT-säkerhets- och tjänsteleveransenheten som består av 16 medarbetare.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

Som IAM-specialist på IT-säkerhetsgruppen kommer du att arbeta i ett sammansvetsat team med mycket erfarna specialister inom olika fokusområden där vi gör vårt bästa för att alltid ha kul tillsammans och hjälpa varandra till ständiga förbättringar. Gruppen ansvarar gemensamt för leveranserna och att vi jobbar för att uppfylla våra visioner och mål. Enheten ansvarar för IT-säkerheten på Pensionsmyndigheten och samordnar arbetet och kravställer kring identitets- och åtkomsthantering (IAM). I arbetsuppgifterna ingår även:
  • Stötta hela myndigheten i IT-säkerhetsfrågor, hur vi ska arbeta i enlighet med våra IAM-ramverk och processer.
  • Att i rollen som teknikförvaltare utföra teknisk konfiguration, integration och utveckling av vårt identitets- och behörighetssystem för att accelerera verksamhetens processer och systemmiljöer.
  • Delta i myndighetens förvaltningsarbete i rollen som teknikförvaltare för vårt identitets- och behörighetssystem.
  • Samordna och leda IT-avdelningens behörighetsuppföljningar samt efterlevnad av vårt säkerhetsramverk.
  • I rollen ingår att samverka med såväl externa leverantörer som andra myndigheter.
Pensionsmyndigheten har ett systemstöd för hantering av identiteter och behörighetsadministration. Stödsystemet är i förvaltning och hanterar processer för beställning, godkännande och uppföljning av dels systemadministrativa behörigheter och dels behörigheter i myndighetens verksamhetssystem. Systemstödet hanterar även livscykelprocessen för identiteter.

Då vi tycker att det är viktigt att alla mår bra på jobbet har vi flera förmåner som underlättar balansen mellan arbete och fritid. Som medarbetare på enheten erbjuds du goda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling.

Utbildning och erfarenhet

Utbildning och erfarenhet
Du ska ha relevant akademisk utbildning med minst tre års erfarenhet av att arbeta inom IAM området där du med fördel haft fokus på IAM (Identity and Access Management), utveckling i Java samt säkerhetskravställningar.

Det är meriterande om du har:
  • säkerhetsrelaterade certifieringar såsom CISSP m.fl.
  • tidigare erfarenhet av verktyget Sailpoint IIQ
  • tidigare erfarenhet av backend-utveckling i Java
  • goda kunskaper om katalogtjänster
Egenskaper

För att trivas i rollen som specialist hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i team tillsammans med andra. Du har en hög grad av frihet och eget ansvar i jobbet, så vi ser att du har god förmåga att ta egna initiativ och har en egen drivkraft att få saker gjorda. Du delar också vår kultur där alla delar med sig av sin kunskap med sina kollegor och deltar aktivt i att utveckla arbetssätt och verksamhet.
Det är också viktigt att du på ett lättförståeligt sätt kan kommunicera krav och dess intentioner samt i dialog med andra fånga upp behov på förändring.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 6,8 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Mats Pettersson tel. 070-787 68 39

Fackliga representanter; SACO, Anna-Karin Åhrman Cortelius 010-454 21 41, ST Rikard Kinderås 010-454 20 10
Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2018-xx i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.
Mer info
Kontaktperson Mats Pettersson
Telefon 070-787 68 39
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.pensionsmyndigheten.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet