Specialpedagog

Specialpedagog

Peabskolan AB är ett helägt dotterföretag till Peab och finns i Malmö, Solna och Göteborg. Vi utbildar idag ca 300 ungdomar och erbjuder sedan 2006 Bygg- och anläggningsprogrammet för behöriga och Introduktionsprogram för icke behöriga elever.

Peabskolans verksamhet bygger på en pedagogisk modell där verklighetsbaserat lärande, ett aktivt värdegrundsarbete, kurs- och ämnesintegrering samt en djupgående modell för individualisering är de fyra grundprinciperna. Utvärderingar baserade på både kvalitativa och kvantitativa resultat visar att modellen hittills varit mycket framgångsrik. Peabskolan är en fristående skola.

Peabskolan Solna har idag ca 80 elever fördelat på 4 klasser. Därmed har vi ett mycket nära samarbete med varje elev.

Vi söker dig som är specialpedagog och gärna med bakgrund som lärare i svenska och/eller svenska som andraspråk. Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning på 20%. Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat tematiskt samt om du har arbetat med elever på yrkesprogram. I tjänsten ligger ett stort fokus på att vara aktiv i språkförstärkande insatser för elever i olika årskurser samt att driva ett kollegialt arbete tillsammans med lärare och elevhälsoteam. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga lärare på skolan samt elevhälsan.

Du är nytänkande, utvecklingsinriktad och tycker att det är utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi arbetar kurs- och ämnesintegrerat vilket förutsätter ett stort mått av flexibilitet och uppfinningsrikedom hos alla medarbetare. Vi söker dig som har ett stort engagemang för elever och som dessutom kan vara en god ambassadör för den pedagogik som vår verksamhet bygger på.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Lindeman-Andersson, Rektor Peabskolan Solna på telefonnummer 072-533 36 15 alternativt katarina.lindeman.andersson@peab.se

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 31 oktober.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.