Laboratorietekniker

Laboratorietekniker

Vill du vara med och expandera och fortsätta bygga upp vår organisation? Trivs du i en ansvarsfull roll och drivs av att vara noggrann och gillar att analysera. Har du ett genuint intresse för teknik, betong och ballast. Vill du arbeta nära kunder, ha jordnära och roliga kollegor? Då kan rollen som Laboratorietekniker vara helt rätt för dig!

Laboratorietekniker betongprovning

Swerock - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom tillverkning av fabriksbetong. Vår teknikavdelning består idag av 6 ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar bl.a. analyser av betong, stenmaterial, asfalt, teknisk support, provtagning och produktutveckling mm.

Nu växer vi ytterligare och öppnar ett nytt laboratorium i Enebyberg med fokus på provning och produktutveckling av betong och dess delmaterial.

Om tjänsten

På vårt nya laboratorium i Enebyberg kommer vi att serva flera bolag inom Peabkoncernen och vi siktar på att vända oss mot externa kunder. Vi kommer att utföra provning på betong ballastmaterial och bindemedel med ett brett utbud av olika testmetoder. Tjänsten innebär även att arbeta i nära samarbete med våra produktutvecklare inom forskning och utveckling. Vi söker nu en medarbetare som är redo att bygga upp och utveckla det nya laboratoriet.

Det är en ny tjänst där huvuduppgiften initialt kommer vara att bygga upp den nya betonglaboratorieverksamheten. Som laboratorietekniker hos oss utför man analyser och rapporterar inom sitt verksamhetsområde. Tjänsten innebär även att vara kontaktperson för våra kunder i frågor gällande betongprovningsverksamheten.

Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

B-körkort är ett krav

Vem är du?

Du har fullgjord gymnasieutbildning. Vi ser att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter sen tidigare. Du är noggrann, kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem, samt har en förmåga att skapa goda relationer med både medarbetare och kunder. Vi värdesätter ordning och reda. Vi tror att du har erfarenhet, eller stort intresse och kunskap om betongverksamhet.

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 30/11-2022, men rekrytering sker löpande under perioden så välkommen med din ansökan idag.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Laboratoriechef Lars Jansson på telefonnummer 073-384 85 70 eller Produktchef Staffan Carlström på telefonnummer 073-384 77 22.

Denna rekrytering sker helt genom Peabs försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.