Miljöspecialist

Miljöspecialist

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för miljöfrågor och som vill ha en nyckelroll i vår förändringsresa. Du blir en viktig spelare för att vi ska nå våra övergripande miljömål om klimatneutralitet, resurseffektivitet och utfasning av farliga produkter. Då miljö blir en allt viktigare del av vår affär och miljöarbetet alltmer kritiskt för vår konkurrenskraft utökar vi vår miljöfunktion. Är du redo för en ny utmaning?

Om jobbet

Som miljöspecialist jobbar du nära miljöchefen och driver egna ansvarsområden inom främst kemikalier- och materialval, vattenhantering och/eller masshantering. Inom dessa områden ansvarar du för att samordna förvaltnings- och utvecklingsarbete med hjälp av bl.a. regionernas miljösamordnare. Arbetet innebär en nära samverkan med dina kollegor i miljö- och kvalitetsfunktionen, andra staber/funktioner och produktionen.

En viktig del kommer vara att, inom dina områden, bevaka kravbild och utveckling i en bransch i snabb förändring samt bidra till att omsätta detta i verksamhetsutveckling, målefterlevnad och ökad konkurrenskraft. Det gör du genom att stödja produktionen med t.ex. nya arbetssätt med tillhörande stödmaterial, utveckling/förvaltning av digitala stöd, e-utbildningar, seminarier/webinarier, leda nätverk, delta i leverantörsutveckling mm. Vid uppkomna behov stöttar du också produktionen som expertresurs i pågående entreprenadprojekt.

Om dig

För att ta dig an rollen tror vi att du, som lägst, har relevant kandidatexamen från universitet eller högskola. Vidare tror vi att du har gedigen yrkeserfarenhet av miljöfrågor, helst inom anläggningsbranschen. Allmän miljökompetens samt spetskompetens inom något av områdena; kemikalier- och materialval, vattenhantering eller masshantering är ett krav, kunskap inom flera av dessa områden är meriterande. Vi ser gärna att kunskapen tillämpats inom anläggningsbranschen. Även kunskap inom andra miljöfrågor viktiga för anläggningsbranschen är meriterande då det ger möjlighet att samverka med befintliga specialister inom områdena och utöka vårt stöd till produktionen.

I vår grupp hjälper vi varandra och arbetar ofta gemensamt med verksamhetsutveckling. Då du kommer tillhöra en funktion med ansvar för även kvalitet är kunskap inom kvalitet (främst i anläggningsbranschen) också meriterande.

Som person är du driven och har förmågan att omsätta ditt engagemang i stöd till produktionen, från anbud till genomförd entreprenad. Ditt engagemang i kombination med din trygghet i professionen gör att du blir trovärdig och kan driva frågor inom miljöområdet på ett framgångsrikt och prestigelöst sätt. Du bidrar med positiv attityd och laganda, såväl i vår egna gruppen som i övriga samarbeten. Vi ställer upp för varandra och löser uppkomna situationer tillsammans.

Du behöver vidare ha en god kommunikationsförmåga på svenska och vara van att leda möten och arbetsgrupper.

Hos oss får du mycket frihet under ansvar men alltid med en engagerad chef redo att bolla och stötta. Du får möjligheten att driva miljöarbete i ett av Sveriges största bygg- och anläggningsföretag, en chans att göra skillnad!

Dina kontaktytor är inom hela Sverige. Placeringsort är med fördel något av Peabs kontor i Göteborg, Malmö eller Stockholm men även andra orter med Peab-kontor kan vara möjliga. Arbetet kommer att medföra resor i tjänsten.

Vänligen bifoga meritförteckning och personligt brev. I brevet önskar vi att du kort presenterar dig själv, dina relevanta erfarenheter och vad du vill bidra med hos oss.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14. Vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Marmgren: 0733371431ellermagnus.marmgren@peab.se. Har du frågor om processen går det även bra att kontakta Ulrika Torstensson/HR-Specialist: 0725334057 eller ulrika.torstensson@peab.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.