Group Financial Controller till Pandox

Group Financial Controller till Pandox

Pandox, ledande inom hotellfastigheter i norra Europa, söker en Group Financial Controller till koncernredovisningsteamet!

Du trivs i ett noterat bolag med internationell verksamhet som präglas av entreprenörskap i ett långsiktigt perspektiv. Vi söker dig som är driven, leveranssäker och analytisk. Rätt kandidat kommer som Group Financial Controller på Pandox att få en bred och ansvarsfull roll i ett expansivt bolag. Man är inne i ett skede med förvärv likväl som avyttringar.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Kulturen präglas av framåtanda och driv. Du erbjuds hos Pandox en miljö där din kompetens blir en tillgång i att utveckla och effektivisera processer och arbetssätt som säkerställer en god kontrollmiljö.

Beskrivning av tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Financial Controller:
 • Planera månads-, kvartals- och årsbokslut tillsammans med teamet och IR
 • Sammanställa dotterbolagens inrapporterade månadsresultat enligt IFRS
 • Verifiera och analysera inrapporterade siffror och mellanhavanden
 • Delaktig vid förvärv och avyttringar
 • Löpande kontakt med dotterbolag i Sverige och utlandet avseende att komplettera och upprätta instruktioner för inrapportering
 • Upprätta årsredovisning och delårsrapport
 • Delaktig i budget- och prognosarbete
 • Delaktig i underhåll av Cognos Controller
 • Delta i projekt för att säkerställa att redovisningen sker enligt IFRS
 • Delta i effektiviseringsprojekt inom olika områden såsom rapporteringsprocesser, uppföljning samt analys
 • Kontakt med revisorer och externa rådgivare, myndigheter
Du ingår i ett team med fyra Group Financial Controllers som rapporterar direkt till Head of Finance. Rollen är placerad på huvudkontoret på Vasagatan, centralt i Stockholm, där du kommer att sitta i nyrenoverade lokaler.

Erfarenhet och profil

Du har en civilekonomexamen eller motsvarande samt flera års erfarenhet av koncernredovisning i noterat bolag. Det är av högsta vikt att du har en genuin förståelse för koncernredovisning. Du har ett generellt starkt systemintresse och har avancerade kunskaper i Excel samt erfarenhet av något konsolideringsverktyg, meriterande med Cognos. Du har goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv, lösningsorienterad och med en genomförandekraft att driva igenom lösningar. Du är en förändringsbenägen person som tycker att det är roligt att hitta smartare sätt att arbeta på. Du kommer att vara delaktig i förändringsarbete kopplat till både ekonomiprocesser och system. Du är analytisk och motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar samtidigt som du är kommunikativ och trivs med att nätverka i koncernen.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Pandox med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, tel 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Om den här rollen inte känns rätt men du är öppen för nya möjligheter så hör gärna av dig till ansvarig rekryterare.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070 796 95 97
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar för närvarande 157 hotell med cirka 35 500 rum i 15 länder. Affärsidén är att äga hotellfastigheter och hyra ut dessa till starka hotelloperatörer under långa omsättningsbaserade hyresavtal. Pandox förmåga att agera genom hela hotellvärdekedjan både sänker risken och skapar nya affärsmöjligheter. Pandox vision är att vara ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i världen. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Läs gärna mer på www.pandox.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.