PRV söker civilingenjörer med inriktning mot tele- datakommunikation, dator

PRV söker civilingenjörer med inriktning mot tele- datakommunikation, dator

På PRV arbetar vi med innovationer inom samhällets alla områden. Som centret i Sverige för immateriella rättigheter är vår främsta uppgift att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt, och ge företagare och innovatörer de verktyg de behöver för att kunna få ut det mesta av sina tillgångar.

Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV, där vi arbetar med teknik och samhällsutveckling i framkant.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. Patentbranschen är aktiv och näringslivet ställer höga krav på oss. I rollen som patentingenjör kommer du hela tiden att få lära dig nytt eftersom du arbetar med den senaste utvecklingen. Arbetet är utmanande då teknik ska paketeras i juridik. Jobbet passar dig med genuint teknikintresse.

Patentingenjörsprogrammet startar den 21 januari i Stockholm

Gemensamt för alla framgångsrika utvecklande företag är att de har en väl genomarbetad patentstrategi. Den som får ett patentskydd kan hindra andra att importera, tillverka och sälja produkter som bygger på patentet.

Som patentingenjör bedömer och beviljar du patent. Under patentingenjörsprogrammet lär du dig yrket. Du får handledning och lärarledd undervisning. Kurserna omfattar databaser, sökverktyg, granskningsmetodik, klassystem, patentjuridik, argumentationsteknik och rapportskrivning.

Du som har en fullständig civilingenjörsexamen eller motsvarande - oavsett teknikområde - är välkommen att söka vårt patentingenjörsprogram. Utbildningen sträcker sig över 18 månader. Du jobbar som patentingenjör och har full lön från första dagen. Nästa program startar den 21 januari och det är till den vi rekryterar nu.

Din bakgrund

Du har en civilingenjörsexamen, eller akademisk examen på minst magisternivå. Examen ska vara uttagen senast den 21 januari 2018. Vi har mycket kundkontakt så det är mycket viktigt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas i rollen som patentingenjör är du som söker nyfiken och intresserad av att sätta dig in i ny teknik. Du är analytisk och beslutsam samt har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du tar ansvar och arbetar självständigt med stort engagemang. Du har ett flexibelt förhållningssätt samt förmåga att prioritera. Din förmåga att samarbeta är viktig eftersom arbetet präglas av många kontakter både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande med kunskaper inom följande områden:
Fysik eller elektroteknik
Tele- datakommunikation eller datorteknik

Det är även meriterande med baskunskaper i tyska, franska eller annat patentintensivt språk.

PRV erbjuder

Efter patentingenjörsprogrammet blir du patentingenjör och får fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor. Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har sex månaders provanställning. Startdatum för anställningen är den 21 januari 2019 och då börjar även den obligatoriska utbildningen till patentingenjör.

Här kan du läsa mer om patentingenjörsprogrammet som startar upp två gånger per år: https://www.prv.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/utbildning-till-patentingenjor/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 1 okt (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.