Lösningsarkitekt ERP till Preem i Stockholm

Lösningsarkitekt ERP till Preem i Stockholm

Vill du vara med på en spännande resa där vi ska vidareutveckla Preems nya affärssystem? Då kan denna roll vara något för dig!

Om rollen
Som lösningsarkitekt ERP ingår du i avdelningen Group IT och Team Corporate som idag består av tio anställda och tre konsulter. Tillsammans arbetar vi med vidmakthållande och utveckling av system och tjänster som primärt stödjer Preems koncernfunktioner men även de så kallade koncerngemensamma verktygen så som vårt affärssystem Infor M3. Preems affärssystem implementerades våren 2019 och utgör kärnan i Preems systemkarta. I denna roll har Lösningsarkitekten speciellt fokus på just vårt affärssystem och arkitekturen runt det.

Lösningsarkitekten för ERP kommer utreda och besluta kring de lösningsförslag som tagits fram utifrån verksamhetens krav och behov. Lösningsarkitekten kommer säkerställa att vi återanvänder tidigare funktioner, följer riktlinjer som satts upp för den tekniska arkitekturen samt bygger långsiktigt hållbara lösningar. I nära samarbete med övriga Lösningsarkitekter och Enterprise arkitekter kommer Lösningsarkitekt ERP att ta fram strategier, riktlinjer och principer som säkerställer ett hållbart IT-landskap för Preem. Exempel på artefakter som lösningsarkitekten tar fram är processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar och informationsmodeller. Lösningsarkitekten jobbar brett och med flera olika discipliner; affär, data, applikation och teknik. Det ingår även att genomföra omvärldsbevakning kring just affärssystem.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Resande i tjänsten förekommer.

Har du den här bakgrunden?
  • Systemteknisk utbildning och/eller minst 5 års erfarenhet från arbete med affärssystem, ej nödvändigtvis Infor M3
  • Certifiering inom IT-arkitektur är meriterande
  • Kunskap om cloudtjänster
  • Viss infrastrukturkompetens
Är det här du?
  • Förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar
  • Ett intresse av att följa den tekniska utvecklingen och trender inom IT och specifikt inom området affärssystem
  • Goda modelleringskunskaper
  • Förmåga till helhetssyn
Som person är du analytisk och metodisk. Du har du ett starkt eget driv och ansvarskänsla. Du arbetar lösningsorienterat och har förmåga att driva uppgifter självständigt men samarbetar också väl med andra. Du har en positiv inställning, är nyfiken och vill utvecklas både personligt och i rollen. Du har förmågan att kunna kommunicera med både användare, teknisk personal och ledning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ida Rehn Modin, Avdelningschef, tel 010-450 10 66.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 25 september 2021.

Välkommen med din ansökan!

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2045 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan. Preems raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2020 var Preems omsättning 68,2 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem.se