Elektronikutvecklare till Piab

Elektronikutvecklare till Piab

Ledandeelektronikutvecklare

för inbyggda system

Stockholm

Nu söker vi en ledande elektronikutvecklare till vårt team för Vacuum automation placerad på vårt huvudkontor i Täby, Stockholm.

Piab är världsledande inom sina produktsegment och det finns ett gediget kunnande inom mekanik, pneumatik och vacuumteknik inom företaget. Vi arbetar ständigt med att utveckla både existerande och nya produkter och vi står nu inför ett teknologisprång i och med Industri 4.0.

Du kommer att ingå i division Vacuum Automation. Vi erbjuder en spännande roll där du får vara med att leda och utveckla vår avdelning inom "Hårdvara". Vi ser ett ökat behov av hårdvarukompetens och kommer över tid att anställa flera personer till gruppen. Det innebär intressanta möjligheter för dig och vi kan erbjuda dig en roll där du får utvecklas med ansvar för teknik och med ansvar för hela gruppen.

Arbetsuppgifter
 • Leda vår utveckling av elektronik till inbyggda system för våra applikationer
 • Schemaritning, komponentval, systemering samt typgodkännande (EMC) av elektroniken i produkten
 • Verifierande hårdvara test samt dokumentation av det vi utvecklar
 • Utveckling av produktionstest
 • Samverka med andra avdelningar och produktägare för att ta fram arkitektur och design
 • Versionshantering för ingående delar i produkten
 • Testning, utvärdera prototyper och dialog med leverantörer och tillverkande enheter under uppstart av serieproduktion
 • I takt med att gruppen växer kommer du att få ett större ansvar
Din profil
 • Högskoleutbildning med inriktning elektronik
 • Flera års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet som formell eller informell ledare
 • Erfarenhet av hårdvaruutveckling inom inbyggda system
 • Förståelse för interaktionen mellan mjukvara, hårdvara och mekanik
 • Erfarenhet av mätteknik, sensorer, elektromekaniska ventiler, labbarbete och förmågan att göra självständiga analyser är uppskattade kunskaper
För att lyckas i din roll tror vi att du är en självgående ingenjör med starka ledaregenskaper, förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete med flera uppgifter samtidigt. Du är nyfiken, engagerad och har lätt för att kommunicera med medarbetare och produktchef. Du talar och skriver engelska flytande.

Kontakt
För frågor om tjänsten kontakta Josefine Petersson, 0702 501429 på Intenso Teknikrekrytering AB.

Ansökan
Vänligen ansök snarast då urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Piab erbjuder smarta lösningar för en automatiserad värld och hjälper tusentals slutanvändare och maskintillverkare inom e-handelslogistik, livsmedel, läkemedel, bilindustri och andra tillverkningsindustrier med att förbättra energieffektivitet, produktivitet och arbetsmiljö. Piab är en global organisation som har dotterbolag och distributörer i närmare 70 länder, 430 anställda och drygt 1 miljard kronor i försäljning 2017. Genom att dra fördel av den pågående teknikutvecklingen inom automatisering och robotisering, och rikta in sig mot snabbväxande segment och geografier, är Piabs vision att bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 24 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.