Säljare / Produktkonsulent
Mellan Sverige


Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, munvård, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, Nutrilett, Jordan, Star Nutrition Salvequick, Family Fresh, Bliw, Active Care, Samarin, LdB, Pharbio & L300. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.

Vi erbjuder
Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken, där du med stor tilltro får driva ditt distrikt. Vår kultur präglas av vinnare, högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, trovärdig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att skapa en öppen, energifylld och professionell stämning. Vi värdesätter våra medarbetare och vår kultur är central i vårt dagliga arbete, In Care We Care. Här får du möjlighet att utvecklas i ett framgångsrikt företag och ett av Nordens största FMCG bolag.  

 

"Jag har en bakgrund från vården där jag jobbade på barnakuten men kände att jag ville jobba inom försäljning och marknadsföring, med inriktning inom hälsa. Jag har haft mycket användning av min bakgrund i detta jobb och har inte ångrat en dag att jag började här för 26 år sedan.

Orkla är ett stort företag, men det känns aldrig så då man alltid känner sig delaktig. Vi har högt i tak och man blir lyssnad på. På Orkla är vi väldigt måna om att vi ska må bra. Gör vi det så gör man också ett bra jobb.

I vår roll på fältet så är det mycket frihet under ansvar. Du äger ditt distrikt och det gör att man känner ansvar. Det mest stimulerande med tjänsten är att få träffa mina kunder och få förmedla bra och proffsig information, samt att få jobba med så starka varumärken som vi har i vår portfölj."

- Sören Söderqvist, produktkonsulent Apotek & Fackhandel

 

Om tjänsten
Till rollen som säljare / produktkonsulent till affärsområde Apotek & Fackhandel kommer du bearbeta distrikt mellan, som innefattar Stockholm, Östergötland, Södermanland, Västmanland och Närke. Att arbeta som säljare / produktkonsulent hos oss innebär stor frihet, eget ansvar och omväxling men också utmaningar där du har möjlighet till personlig utveckling och att starkt bidra till och påverka vår verksamhet.

I tjänsten som säljare / produktkonsulent kan du förvänta dig ca en övernattning i veckan. Du kommer även delta på konferenser, utbildningar, mässor och andra aktiviteter som Orkla Care är engagerade i.

Är du driven, motiverad, gillar utveckling och nya utmaningar kan du vara vår nästa stjärna.

Arbetsuppgifter
Som säljare / produktkonsulent för Apotek & Fackhandel ansvarar du för Orkla Cares bearbetning och utveckling av försäljning mot apotek och till viss del kosmetikhandel inom ditt distrikt för att på så sätt bidra till optimeringen av den totala lönsamheten för Orkla Care.

I ditt ansvar ingår bland annat att: 

 • Utveckla affärsmässiga relationer tillsammans med apotek
 • Säkerställa att optimal distribution per varumärke och artikel uppnås
 • Inneha en rådgivande roll inom våra kategorier, bl.a. kosttillskott och hudvård
 • Utbilda personal på apotek och fackhandel i Orkla Cares produktutbud för att öka vår gemensamma försäljning
 • Anordna och samordna grupputbildningstillfällen för apotekspersonal
 • Medverka vid mässor, produktdemonstrationer, kundkvällar och event
 • Mäta och följa upp distribution, kampanjer och butikstäckning
 • Agera som företagets ambassadör i butik och mot kund och konsument

I rollen rapporterar du till Sales Manager för Apotek & Fackhandel. Du är bosatt inom distriktet, utgår hemifrån och arbetar ute på fältet.

Din profil
Vi söker dig som:

 • Har ett par års erfarenhet av B2B-försäljning ute på fältet
 • Är engagerad, strukturerad, lyhörd, ödmjuk och har rätt inställning
 • Är förtroendeingivande, duktig på att bygga relationer och få folk att gilla dig
 • Känner dig trygg i att presentera och utbilda dina kunder
 • Matchar våra värdeord Modig, Trovärdig, Inspirerande
 • Har ett intresse för egenvård, kosttillskott och hudvård
 • Meriterande att ha jobbat mot apoteksbranschen men inget krav

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Jenny Fröjd. Du når Jenny på 013-991 53 80.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Orkla i Sverige 
Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 7 000 MSEK och har drygt 3000 anställda. I Sverige är Orkla verksamma genom bolagen Foods, Confectionery & Snacks, Care och Food Ingredients, alla med starka varumärken inom varje område. 

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Account Manager, Hälsa & Sjukvård, Medicin & Farmaci
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!