Redovisningsansvarig till Open Air Group

Redovisningsansvarig till Open Air Group

Har du en bred erfarenhet av redovisning?
Är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta?
Lockas du av en expansiv verksamhet i en intressant bransch?

Då kan du vara den redovisningsansvarige som Open Air Group söker!

Beskrivning av tjänsten

Open Air Groups huvudkontor ligger i centrala Stockholm i moderna lokaler. Där sitter idag koncernens VD, CFO, koncernekonom och denna tjänst. Man delar också lokaler med bl a dotterbolaget Widforss med ca 15 anställda. Du rapporterar till CFO. Samarbete sker även med ekonomipersoner i den finska verksamheten och redovisningsbyrå som hanterar den norska verksamheten. I koncernen finns även fler ekonomer/administratörer där det sker ett samarbete.

Rollen ger utrymme för växande ansvar. I första hand innebär tjänsten att ansvara för dotterbolaget Widforss ekonomiuppgifter, men kan även inkludera stöttning i andra bolag. Nedan är exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Månadsrapportering och delaktig vid bokslut
  • Lagerredovisning
  • Analys av marginaler och resultatutveckling
  • Backup för leverantörsreskontra. Kundfakturering sköts främst via Klarna.
  • Moms- och uppbördsredovisning
  • Fortsätta utveckla rutiner och processer inom bolaget
Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning. Vi tror att du har några års erfarenhet av praktiskt arbete med redovisning, antingen självständigt eller i team. Du lockas av att använda din erfarenhet på ett expansivt företag med korta beslutsvägar.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har en god IT-vana och är en van användare av Excel. Open Air Group arbetar med Fortnox och Microsoft Dynamics 365 som affärssystem i bolagen. Det är meriterande, men ej krav, om du har erfarenhet av dessa samt även av lageravstämningar.

Som person är du noggrann, analytisk och utvecklingsorienterad. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs med många kontaktytor. Du är prestigelös och positiv samt har lätt för att samarbeta. Du är intresserad av en expansiv verksamhet där det finns behov av förbättringar och effektivisering.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Open Air Group med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733-84 20 22
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 17 aug 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Open Air Group är en företagsgrupp som driver utveckling och försäljning av produkter inom jakt, hund och friluftsliv. I dag finns verksamheten i Sverige, Finland och Norge och bedrivs genom ett antal fristående dotterbolag. Widforss bedriver e-handel i Sverige och Norge, Retkitukku i Finland. Egna varumärken utvecklas i Alaska Brands Oy och i Chevalier AB. Finska Tracker och Ultracom utvecklar spårningsprogramvara och GPS-halsband för hundar. WeHunt AB erbjuder en digital plattform för jakt. Verksamheten är starkt växande. Omsättningen 2021 budgeteras bli 750 mkr. Koncernrapportering sker till majoritetsägaren Nalka Invest AB.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.