Byggkonstruktör till Design-teamet hos Ramirent

Byggkonstruktör till Design-teamet hos Ramirent

Ramirent Design befinner sig i en väldigt spännande utveckling och- expansionsfas och söker nu en strukturerad och erfaren byggkonstruktör för att driva utvecklingen av våra tjänster kring konstruktionsanalys. Vi har även för avsikt att framöver utveckla ett antal andra tjänster kring avancerade byggprocessrelaterade analyser där du kommer ha en nyckelroll.

Låter detta som en tjänst för dig?

Sök tjänsten redan idag, urval sker löpande.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ingå i avdelningen Design som arbetar med att erbjuda Ramirents kunder olika typer av tjänster och lösningar inom BIM/VDC, 3D-projektering samt hållfasthetsberäkning och analys. Tillsammans med dina kollegor kommer du att skapa smarta BIM-modeller av Ramirents tilltänkta produktleverans med direkt koppling till projektets tidsplan och budget. Med hjälp av vår VDC-process och vår samlade erfarenhet från flertal tidigare projekt säkerställer vi på Design rätt produktleverans, att den uppfyller samtliga krav vad gäller säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö samt att den anpassas över tid och dokumenteras på ett tydligt sätt.
Den som iklär sig rollen som "BIM/VDC Konsult - Analys" får ett ansvar för att driva, utveckla och kommersialisera Ramirents erbjudande kring konstruktions- och hållfasthetsanalyser samt med hjälp av vår tekniska plattform BIM, analysera och optimera vår leverans utifrån exempelvis el och energi samt arbetsmiljöaspekter såsom buller, damm osv.

Arbetet innebär mycket kundkontakt; du får in ett uppdrag där du sedan har en kontinuerlig dialog med kunden om arbetsmetoder och tillvägagångssätt. Du arbetar både mot arkitekter och konstruktörer samt projektledningen i byggprojektet. Internt sker arbetet ofta i team med andra kollegor från Ramirents Design Team samt teknikspecialister inom olika produktområden. Ibland har du din arbetsplats ute i det aktuella projektet. Projekten varierar i längd men är ofta månadslånga. Du kommer även ansvara för uppföljningen av projektet och får på så sätt följa byggprojektet från början till slut.

Din profil

Du har en gedigen erfarenhet som byggkonstruktör eller beräkningsingenjör med kompetens kring hållfasthetsberäkningar av stålkonstruktioner och analysmetodik enl. Eurocode. Du är bekväm i att arbeta i BIM-modeller och med 3D-projektering samt har erfarenhet inom BIM/VDC som arbetsmetodik. Det är meriterande om du har kompetens kring KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö). Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett analytiskt sinne, vara självständig och kunna ta egna beslut. Du drivs av att utvecklas, ta eget ansvar och att hitta på egna kreativa lösningar på problem. Vi ser gärna att du har lätt för att skapa goda interna och externa relationer samt att du har en känsla för service.

Vad erbjuder Ramirent?
De har en öppen kultur, där samarbete/laganda, engagemang och god kommunikationsförmåga är förutsättningar för att trivas och göra ett bra arbete. De erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i en internationell koncern som präglas av öppenhet, ständig utveckling och stort engagemang med hög servicenivå.

Övrigt:
Start: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Ort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Du kommer att bli direkt anställd hos Ramirent.

Om kunden

Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap. Vi erbjuder hyreslösningar som förenklar våra kunders verksamhet. Bland våra kunder märks företag inom såväl byggindustrin som övrig industri samt offentlig sektor. Våra kundcenter finns över hela landet. Ramirent AB ingår i Ramirent-koncernen, som har verksamhet i 10 länder och är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen. Ramirent - More Than Machines®. Läs mer på Ramirent.se

Om vårt företag

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.

www.onepartnergroup.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av OnePartner Group
Sista ansökningsdag 7 juni 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se