OneMed söker Group Accountant, Stockholm

OneMed söker Group Accountant, Stockholm

Har du erfarenhet av koncernredovisning?

Vi vet att det finns många tjänster att välja på, men här får du möjlighet att jobba på moderbolaget, nära ledning i en internationell och trivsam miljö på ett bolag i förändring! Vi söker en samarbetsinriktad Group Accountant till vårt Group Accounting team som även består av en juniorare kollega och en Group Accounting manager. Vår främsta uppgift är att konsolidera de 11 dotterbolagen, ta fram rapporter på koncernnivå och följa upp verksamheten. Tjänsten innebär samarbete med både kollegor inom avdelningen och andra personer på koncernnivå, men du har även nära kontakt med våra dotterbolag. Vi har redan effektiva processer, men tror att man alltid kan förbättra ytterligare. Du kommer att driva och delta i OneMeds förbättrings- och utvecklingsprojekt samt vara delaktig i vårt arbete med att skapa enhetlighet och förutsättningar för effektiv uppföljning av resultatet. Vi ingår i Group Finance team och du kommer att rapportera till Group Accounting manager och CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvarig för framtagande av koncernens månadsbokslut, forecast och budget
 • Löpande support till dotterbolagen
 • Framtagande av årsredovisning för koncernen
 • Nära arbete med CFO med framtagande av bankrapporter
 • Kassaflödesanalys för koncernen
 • Framtagande av prognos för koncernens balansräkning och kassaflöden
 • Framtagande av rapportering av bankcovenanter
 • Systemansvar för vårt konsolideringssystem AARO
 • Arbete med Transfer Pricing
 • Särskilda uppdrag inom redovisningsområdet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och minst något eller några års erfarenhet inom koncernredovisning, gärna mer. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Goda kunskaper i Excel och Powerpoint är också ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av IFRS.

Personliga egenskaper

Som Group Accountant samarbetar och stöttar du både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också noggrann och strukturerad. För att passa in här bör du trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar.

Som Group Accountant på OneMed erbjuds du:
 • En bred roll i en internationell miljö på ett utvecklingsorienterat företag.
 • Ett ansvarsfullt och varierande arbete i ett företag som strävar efter att vara föregångare inom branschen.
 • Våra medarbetare är värdefulla för oss och vi strävar efter att ha en bra mix av människor med olika bakgrunder och erfarenheter vilket skapar en mångsidig och dynamisk arbetsplats.
Placeringsort: Stockholm

Om OneMed

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i tolv länder, har drygt 800 medarbetare och omsätter cirka 4 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

I denna rekryteringsprocess samarbetar OneMed med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9:e december 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Koncernredovisare, Group Accounting manager, Group accountant, Koncernredovisningschef, Koncernredovisningsansvarig, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)