Projektcontroller, Kungens Kurva

Projektcontroller, Kungens Kurva

Är du en duktig administratör som gillar stora informationsflöden? Älskar du siffror och dessutom en fena på Excel? Då kan det här vara rätt för dig!

Till vårt kontor i Kungens Kurva söker vi nu en projektcontroller till OneCo Networks, avdelning Defence för att bland annat arbeta inom FTN (Försvarets TeleNät) & MTN (Marinens telenät)

Dina arbetsuppgifter:

Som projektcontroller är din huvudsakliga arbetsuppgift bistå verksamheten med din expertis inom i ekonomiska frågor såsom projektkalkylering och projektekonomi. Du verkar även för att beslut i projektet fattas på affärsmässiga grunder. Du har viktig roll inom avdelningen och bedriver nära samarbete med dina kollegor men framför allt nära samarbete med projektchefen som, tillsammans med avdelningens Områdeschef, är ansvarig för ekonomin inom verksamheten. Till en början kommer projektchefen även att vara din mentor.

Dina arbetsuppgifter är bland annat av följande:
  • Framtagning av förkalkyl/offert/fakturaunderlag till kund.
  • Strukturera, analysera, sammanställa och rapportera finansiell informations som berör projektet, prognos, budget, utfall etc.
  • Hantering av fakturor
  • Projektbudget mm i PWB (ProjectWorkBench, affärssystem)
  • Framtagande och utveckling av rapporter för enhetens behov.
  • Framtagning av efterkalkyler (kundkrav).
  • Framtagning av underlag för nya ramavtal (offert).
  • Utbilda dina kollegor i projektekonomi för att skapa förståelse kring hur det praktiska i ett projekt blir ett ekonomiskt utfall i slutändan.
Är det här du?

För denna roll söker vi dig som har god analytisk förmåga och förmågan att prioritera och arbeta med parallella uppdrag. Du är serviceinriktad och etablerar med enkelhet ett välfungerande samarbete både med din grupp och övriga delar av verksamheten. Du har en stor portion tålamod och ta dig an uppgifter med positiv attityd, nyfikenhet och eget driv. Du förstår vikten av integritet och känsla för sekretess. Som person är du glad, lättsam och ser utmaningar som en möjlighet.

Har du den bakgrund som krävs?

Du har erfarenhet och/eller en nyfikenhet av tekniskt komplexa installationsprojekt samt förståelse för hur ett transmissionsnät fungerar där det förekommer mycket ekonomiska detaljer. Det meriterande om du civilingenjör eller civilekonom med inget krav. Du är dock en entreprenör med siffersinne och med några års erfarenhet som är duktig på projektekonomi i transmission och telekomsvängen. Du har god erfarenhet av affärssystem och rapporteringsverktyg. Vidare har du har goda kunskaper i Excel, som kommer vara ditt främsta verktyg.

Detta kan OneCo erbjuda dig

På OneCo får du vara en del av ett härligt engagerat team med god sammanhållning och lång erfarenhet inom FTN. Vi erbjuder en arbetsplats som sätter medarbetaren i centrum där du genom spännande och utmanande uppgifter får möjlighet att utveckla dig själv och din roll. Vi präglas av har högt säkerhetstänk och tydliga mål. Vår ambition att alltid skapa mervärde för våra kunder. Vi har ett flexibelt arbetssätt och möjlighet att arbeta från distans finns. Vi ser dock gärna att du är på kontoret cirka 3 dagar/vecka för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

Alla anställda på OneCo omfattas av kollektivavtal. Som projektkontroller på Telekom/Defence går du under Telekomavtalet. Oneco erbjuder även goda förmåner såsom friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvårdande behandlingar, läkarvård och receptbelagd medicin.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Områdeschef, David Hellström, david.hellstrom@oneco.se

Intervjuer genomförs löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid, dagtid

Placeringsort: Kungens Kurva önskvärt men är förhandlingsbart.

Tillträde: Snarast ellerenligt överenskommelse

Lön: Månadslön, övriga ersättningar enligt kollektivavtal. Förmåner.

Körkort: B Körkort krävs

Medborgarskap: svensk medborgare då tjänsten kräver godkänd registerkontroll hos säkerhetspolisen.

Rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes.

Sökord: entreprenör, kalkylator, excel, civilekonom, civilingenjör, projekt, analys, prognos, budget, ad hoc, uppföljning, rapporter, projektcontroller, controller, ekonomiassistent, projektekonom, projektledare, FTN, Försvarets telenät, FMTIS, Försvarsmakten, Försvarets MaterielVerk, FMV, MTN, Marinens telenät
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av OneCo Networks AB
Hemsida http://www.oneco.se
Sista ansökningsdag 23 okt 2022 (21 dagar kvar)