Anbudsingenjör till Omexom

Anbudsingenjör till Omexom

Jobba i en framtidsbransch!

Vill du hjälpa oss att förbättra och förstärka elnätet inför framtiden? Se till att alla i Sverige får fortsatt tillgång till hållbar och tillförlitlig elförsörjning? Och samtidigt bidra till att minska koldioxidutsläppen i vårt samhälle och öka tillgången på förnybar energi?

Energiomställningen är den största samhällsförändringen sedan den industriella revolutionen, och som anställd hos oss är du med och driver den.

Våra team hjälper energiproducenter, nätägare och utvecklare av infrastruktur att välja smarta lösningar i ett snabbrörligt energilandskap. Omexom bygger, driftar och underhåller kritisk infrastruktur inom eldistribution, järnvägssystem, belysning och elbilsladdare (EV-charging)

På Omexom är vi yrkesskickliga, leveransfokuserade och verkar för att det moderna samhället ska fungera så bra som möjligt. Du erbjuds stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du kan bibehålla balansen mellan arbete och fritid. Självklart ingår även en rad förmåner, med fokus på bland annat hälsa och trygghet.

Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa i den pågående energiomställningen.

Rollen som anbudsingenjör

Du bidrar till affärsenhetens resultat och utveckling genom en aktiv marknadsbevakning och säkerställer "Sales Pipe Line" för ditt ansvarsområde inom affärsenheten. Du bidrar till att vi har en effektiv organisation för anbudsarbeten och leder både små och stora anbudsteam i enlighet med vår anbudsprocess - från inledande kalkylering till presentation och förhandling av anbudet. Tillsammans med kollegorna utvecklar du vårt anbudsarbete så att vi kan vara flexibla gentemot våra kunder och möta deras behov, samtidigt som vi jobbar säkert och med kvalitet.

Tjänsten är placerad i Västberga.

Vem är du?

Vi söker dig som vill fokusera din energi på att hitta kreativa lösningar så vi fortsatt vinner lönsamma anbud. Du tillämpar din kunskap om affärsdrivande faktorer på projekt som generar mervärde. Du strävar efter att etablera trovärdighet och nå inflytande hos kunder, kollegor och samarbetspartners och arbetar aktivt för att bygga relationer och skapa samarbete på olika nivåer. Du gillar omvärldsbevakning, analys, siffor och detaljer och behärskar konsten att genomföra riskinventeringar och möjlighetsbedömningar. Du är en effektiv lyssnare och tycker om att förmedla information tydligt och enkelt i anbud och anbudspresentationer. Du skapar förtroende genom att hantera frågor och oklarheter direkt och öppet och delar med dig av information och expertis. För att lyckas i rollen är du målinriktad och driven samtidigt som du är flexibel och prestigelös i ditt arbetssätt.
  • Du har minst ett par års erfarenhet i rollen som anbuds-, entreprenad-, projekt- eller anläggningsingenjör eller motsvarande erfarenhet från anbuds- och kalkylarbete inom bygg-, entreprenad- eller elnätsbranschen
  • Du har kännedom om de lagar och förordningar som gäller vid stora entreprenadavtal
  • Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Du har en avslutad gymnasieutbildning inom teknik
Körkort och god vana vid excel, MAP eller liknande kalkylverktyg är meriterande.

Vad erbjuder vi?

Vi är hjälpsamma, yrkesskickliga och leveransfokuserade. På Omexom är en kollega alltid nära och vi har roligt tillsammans. Medarbetarna har förtroende för den egna och kollegornas kompetens. Det är en förutsättning för den frihet och det ansvar som medarbetarna har och förväntas ta. Det skapar bra team och glädje i arbetet. Ingen dag är den andra lik och variationen i arbetet gör att individen behöver och får utveckling för att möta framtiden.
  • Vi erbjuder marknadsmässiga löner, konkurrenskraftiga förmåner och kollektivavtal.
  • Vi tror på en balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi arbetstidsförkortning och flexibla arbetstider.
  • Hos oss har du kollegor och ledare som ger dig feedback och stöttar dig i din utveckling.
  • Vi har en stark och kunnig ägare som satsar på oss och vår verksamhet.
Hur ansöker du? Vi välkomnar din ansökan senast den 31 augusti. Vi går löpande igenom alla ansökningar. Uppfyller du kravprofilen och vill du veta mer om tjänsten? Mejla dina frågor till hr@omexom.com. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl på grund av GDPR.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Vill du veta mer om oss? Omexom är VINCI Energies varumärke för tjänster genom hela värdekedjan inom energidistribution. VINCI Energies är ett franskt företag som består av närmare 84 000 anställda i 55 olika länder. Läs mer om oss på https://www.omexom.se/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Omexom Sverige är en del av ett globalt expertnätverk som finns i 56 länder, på fem kontinenter – i alla typer av miljöer. Vi har på så vis tillgång till omfattande global expertis och innovationskraft.

Dagens globala energisektor är i konstant förändring; under de kommande 5 åren förväntar vi oss att det kommer att ske mer i energisektorn än vad det har gjort de senaste 50 åren. Vi hjälper energiproducenter, nätägare och utvecklare av infrastruktur att välja smarta lösningar i ett snabbrörligt energilandskap.