The Astrid Lindgren Company söker Affärschef

The Astrid Lindgren Company söker Affärschef

Astrid Lindgren Aktiebolag (The Astrid Lindgren Company) förvaltar alla rättigheter till Astrid Lindgrens verk världen över. Vårt uppdrag är att sprida och skydda Astrid Lindgrens författarskap i hela världen. Vi vill att så många barn och vuxna som möjligt även i framtiden ska få uppleva magin i Astrid Lindgrens berättelser. I en medievärld som just nu förändras i hög fart är möjligheterna stora, och vi ägnar mycket tid åt att hitta rätt kanaler och uttryckssätt för Astrid Lindgrens verk i nya format och på nya marknader. Våra partners finns över hela världen och vi arbetar strategiskt för att lyckas ännu bättre på den internationella marknaden.

Astrid Lindgren Aktiebolag är ett familjeägt bolag med en stark värderingsgrund. Vi är i dagsläget 17 personer som alla jobbar tätt tillsammans mot gemensamma mål. Kontoret ligger vid Karlaplan i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Rollen som Affärschef är en nyinrättad tjänst där du kommer att ansvara för att förvalta, utveckla och bygga affärer baserade på rättigheter kring Astrid Lindgrens livslånga produktion. I ditt ansvar ligger att kommersialisera rättigheter på en internationell marknad i olika kanaler. Affärerna spänner över ett brett fält omfattande böcker, film, TV, musik, scenproduktion, spel och licensprodukter.

Du är en del av bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Som Affärschef leder du ett team om fyra personer som tillsammans utvecklar bolagets långsiktiga affär med såväl etablerade som nya partners och med fokus på internationell expansion. Du har en viktig roll i att själv aktivt söka nya affärsmöjligheter, alltid med respekt för och lojalitet till Astrid Lindgrens verk och värderingar.

Kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att arbeta med försäljning av rättigheter i ett globalt perspektiv. Du har mycket god kunskap och erfarenhet av internationella rättighetsavtal inom ett eller flera av bolagets affärsområden samt en strategisk blick för hur olika affärsområden kan korsbefrukta varandra. Erfarenheter från film-, TV-, spel- och musikbranschen är särskilt meriterande. För att passa in i rollen har du sannolikt akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi, marknadsföring eller kommunikation.

Du har ett stort nätverk och dokumenterat god förmåga att, såväl självständigt som i team, bygga nya långsiktiga affärer tillsammans med partners på en internationell marknad.

Du har därmed en mycket god kommunikativ förmåga såväl muntligen som skriftligen på både svenska och engelska. Du är en trygg och prestigelös ledare som kan inspirera, engagera och skapa såväl stabilitet som glädje. Vidare kännetecknas du av pålitlighet, förmåga att ta ett stort eget ansvar, affärsmässighet och ett småländskt bondförnuft.

Du har ett strategiskt och långsiktigt tänkande. Vi ser gärna att du har förmåga att hantera många parallella projekt och aktiviteter, att du är lösningsorienterad, pragmatisk och en god lagspelare. För att lyckas i rollen är du kvalitetsmedveten och vågar prioritera, samtidigt som du är initiativrik och inte räds att ompröva gamla sanningar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar The Astrid Lindgren Company med Ogunsen Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87.
Mer info
Kontaktperson Hendrik Dahlgren
Telefon 070 471 59 03
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80